Auteur Onderwerp: Op zoek naar een fiscalist  (gelezen 1307 keer)

Offline Carlo

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 516
 • Plaats: Alhama de Granada
Re: Op zoek naar een fiscalist
« Reactie #15 Gepost op: 04 november 2019, 13:56:29 pm »
Ik doelde dus op creatieve mogelijkheden die legaal zijn maar spanje niet leuk vind. Gibraltar is voor spanje in die zin een doorn in het oog maar dat maakt de mogelijkheden niet minder legaal.

Offline Mardya

 • Standaard Lidmaatschap
 • Nieuw
 • **
 • Berichten: 22
 • Plaats: Nederland
Re: Op zoek naar een fiscalist
« Reactie #16 Gepost op: 05 november 2019, 09:08:32 am »
Dank voor de reacties, en excuses voor de onduidelijkheid!

Het is inderdaad de bedoeling dat mijn partner en ik in Spanje gaan wonen, maar mijn partner gewoon in loondienst blijft bij zijn in Nederland gevestigde werkgever. Dit is mogelijk omdat mijn partner (voorheen in Nederland, nu in Spanje) vanuit huis (tele)werkt. Hij is software engineer/programmeur.

Van de Belastingdienst in Nederland heb ik begrepen dat hij dan belastingplichtig zal zijn in Spanje, en dat zijn werkgever 'iets' zal moeten regelen met de Belastingdienst in Spanje. Wat dat 'iets' is, wist de medewerker mij ook niet te vertellen.

Uit de reacties begrijp ik dat het waarschijnlijk is dat hij zijn werkgever moet verzoeken om de inkomstenbelasting niet langer in te houden, en daarna zowel in Nederland als in Spanje belastingaangifte te doen waarna de inkomstenbelasting in Spanje afgedragen moet worden. Maar dit is een klok en klepelverhaal... Hoe het precies zit? Geen idee!

Ik wil liever niet gaan sjoemelen met 'creatieve' oplossingen. Ik heb geen bezwaar tegen het betalen van belasting - dat vind ik normaal - maar ik wil het graag goed doen.

Hoe dan ook, ik kom er niet uit, en de tijd tikt door. Er zal zo onderhand residentie alhier aangevraagd moeten worden, en dan begint dat belastingverhaal wel erg dringend te worden. Plus dan nog de ziektenkostenverzekering, enz.

Omdat ik het allemaal best ingewikkeld vind, wil ik graag hulp van een gestor. Dit nog meer aangezien ik benauwd ben dat de belastingaangiftes in het nieuwe jaar een nieuwe hindernis zullen gaan vormen.
« Laatst bewerkt op: 05 november 2019, 09:43:15 am door Mardya »

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.998
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Op zoek naar een fiscalist
« Reactie #17 Gepost op: 05 november 2019, 11:07:35 am »
"Autonomo" ,dat is de spaanse variant van ZZP´er.is hier dé ideale oplossing.Je bent dan zelfstandig,je faktureerd je (bruto) loon aan je ex-werkgever,je hebt onder deze vorm volledig ziektekosten verzekerd én wat ook belangrijk is:hier kan een gestor je goed meehelpen,omdat het puur om de spaanse kant gaat.
Wat nederland betreft,dat kan je partner zélf met zn werkgever afspreken.Vanaf de datum dat je resident bent  ben je in Spanje belastingplichtig.Het zou dus het makkelijkst zijn om dat bv per 1 januarie te regelen,als dat kan,dan heb je geen jaar waar over je deels hier en deels in NL moet betalen.
Je krijgt geloof ik nog wél iets van een eindafrekening,maar dat weet de Belastingdienst wel.
Mij lijkt het zó de beste oplossing,en vooral de goedkoopste.Want een gestor is een gestor,maar een fiscalist die van zowel de nederlandse belastingen afweet als van de spaanse,en waarschijnlijk ook nog engelstalig moet zijn,zal ten eerste moeilijk te vinden zijn en reken maar op peperduur...
Een gestor zal iets van 60€ per maand zijn;ga een jaartje met hem in zee,daarna kun je alles gewoon zelf doen,dat zie je gauw genoeg na de belastingaangifte volgend jaar.
Spanje heeft een heel duidelijk en overzichtelijk systeem gelukkig.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent