SpanjeForum

Fora => Emigratie => Topic gestart door: admin.sf op 14 februari 2020, 14:22:16 pm

Titel: Sochi aan de Costa del Sol
Bericht door: admin.sf op 14 februari 2020, 14:22:16 pm
Het afgelopen jaar zijn de inschrijvingen van buitenlandse residenten Marbella e.o. met 6,90% toegenomen. Het hoogste aantal nieuwkomers ooit. Het aantal buitenlandse inwoners tegenover Spaanse residenten bedraagt bijn 30%. Mensen met een Marokkaanse achtergrond zijn het meest vertegenwoordigt. Op 2 de Russen en op 3. Oekrainers. Op 4 de Britten en daarna de Duitsers, Fransen en Italianen, Sandinaviers, Belgen en Nederlanders.
     
   
Als wij hier langs de prachtige boulevard van San Pedro sporten valt het iedere keer meer op op dat er veel Russich wordt gesproken. Jonge echtparen die wandelen met hun kind en/of kinderen en veelal met hun oma erbij. Ook verschijnen er Russiche bazaars met etenswaren.  Hoe is dit aan de Costa Blanca of Noord Spanje momenteel gesteld met de toestroom van nieuwelingen?
Titel: Re: Sochi aan de Costa del Sol
Bericht door: llampec op 15 februari 2020, 20:49:10 pm
In mijn dorp Tordera heeft 91% de Spaanse nationaliteit. De overige 9% wordt vertegenwoordigd door 67 nationaliteiten waaronder 29 Nederlanders.
Titel: Re: Sochi aan de Costa del Sol
Bericht door: rix legene granada op 16 februari 2020, 11:48:07 am
Aan de brede Camino de Cabo de Gata in Almería is een kleine russische winkel met russische producten. Eigenlijk ligt Almería nogal buiten alle ontwikkelingen. Het is ook geen stad die bijzonder populair is onder vakantiegangers of het moeten de bezoekers zijn uit Roquetas de Mar of Aguadulce die een dagje stad doen. Veel russisch heb ik dan ook niet gehoord. mar goed, de vraag was gericht op oost en noord Spanje.