SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Ingewikkeld?  (gelezen 903 keer)

Offline statione

 • Standaard Lidmaatschap
 • Nieuw
 • **
 • Berichten: 5
 • Plaats: Harelbeke
Ingewikkeld?
« Gepost op: 04 augustus 2018, 19:56:50 pm »
Hallo,
Ik schets even de situatie van mijn vrouw en ik.Wij zijn Belgen(Vlamingen)

Mijn vrouw is ambtenaar bij justitie,dus bij evt emigratie blijft zij belast in België als zij op pensioen gaat in 2022.Nu is het zo dat ze momenteel in een grijze zone zit,ze heeft momenteel VV verlof voorgaande op haar pensioen,dit bedraagt 70% van haar wedde uitbetaalt gedurende 4 jaar.In 2022 officieel op pensioen.
Ik ben 35 jaar werkzaam geweest als treinbestuurder NMBS,ben op pensioen kunnen gaan op 55j.Je zou nu denken ook een overheidspensioenen,niet waar.
Bij navraag bij de sociaal assistente van de spoorwegen blijkt dat bij emigratie mijn bruto pensioen uitbetaalt kan worden op een Spaanse bankrekening na goedkeuring van Belintax(nog nooit van gehoord).Iemand van jullie wel?

Als ik het goed heb kan ik als ik emigreer,na doorlopen van de administratie gebruik maken van de SS.
Moet mijn vrouw,als we nu emigreren bijdragen aan de SS(aangezien ze nog niet op pensioen is)bijdragen aan de SS.
Hoe wordt dit ingehouden?Hoeveel bedraagt dit?
Wij zouden eerst willen huren op lange termijn,ik krijg regelmatig huizen en appartementen te huur in mijn mailbox(streek torrevieja,Alicante).
Maar ik zie veel huren voor 11 maanden!!,is dat wettelijk of is dat een trucje van makelaars?.Wat is een normale start termijn?
Dank voor alle reactie!!


Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.248
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Ingewikkeld?
« Reactie #1 Gepost op: 04 augustus 2018, 23:52:52 pm »
Je vraag waarmee je je draadje start is of het ingewikkeld is...Ja,dat is het inderdaad.Ik ga wat dingen voor je uitzoeken,misschien in de tussentijd krijg je meer reacties met nuttige info.

Offline U2brutus

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 894
 • Plaats: Sitges (BCN), ES
Re: Ingewikkeld?
« Reactie #2 Gepost op: 05 augustus 2018, 11:28:22 am »
Info over Belintax:
https://www.nspv.be/nl/nieuws-gepensioneerden/gepensioneerden-nieuws-archief2/129-emigreren-naar-het-buitenland-en-uw-pensioenBedrijfsvoorheffing en belastingen en inhoudingen

Gezien u een ambtenarenpensioen geniet blijft u belastingsbetaler in België. Dus dat blijft ongewijzigd. Belasting in het buitenland kan voordeliger zijn maar het ambtenaren pensioen valt er dus buiten.

Voor sommige landen zijn er wel bilaterale akkoorden afgesloten (privé sector).

Indien u in aanmerking komt voor een vrijstelling en onze diensten hiervan een gunstige mededeling van de dienst Internationale Verdragen hebben ontvangen, zullen wij de voorheffing op het pensioen stopzetten (eventueel met terugwerkende kracht).

In ieder geval zal het geen kwaad kunnen even informatie te vragen aan:

Federale Overheidsdienst FINANCIEN BELINTAX - North Galaxy, Toren A-15
Koning Albert II laan 33 bus 26
1030 Brussel België:
fax: +32 257 952 61
tel. +32 25763470


Seguridad Social
Als jullie getrouwd zijn en 1 van jullie beiden  via het S1 (voorheen E121) formulier ingeschreven kan worden, dan kan voor een kleine extra bijdrage de partner meeverzekerd worden in de SS.

In Nederland wordt er grofweg 2.000,- Euro premie per jaar ingehouden. Maar het jaar daarop wordt er dan een correctie uitgevoerd op basis van het premieverschil tussen Nederland en Spanje (Spanje is rond de 45% goedkoper!) en krijgen wij zo rond de 800,- Euro terug.

Huren
Een 11 maanden contract werd hier jarenlang misbruikt, omdat dit niet zou gelden als een lange termijn huurcontract. Er zijn echter wel een aantal regels waar het contract dan in dient te voorzien (weet even niet meer uit mijn hooft exact welke - Forum?). Indien dit niet het geval is, dan heb je feitelijk dezelfde rechten als iemand met een standaard 3 jaar contract.
Toch moet je oppassen met zo'n contract, want het wordt meestal gebruikt door verhuurders die niet bijster betrouwbaar zijn en je er toch uit zullen proberen te werken voor je recht hebt op die 3 jaar. En op een gang naar de rechter bij je eerste huurhuis zit niemand te wachten!
Dus vraag altijd naar minstens een 3 jaar contract (langer kan ook, maar alleen in overleg). Als ze dit niet willen geven, goed door blijven vragen waarom dan wel niet!

Offline SpanjeForum nl

 • Administrator
 • Forumlid
 • *****
 • Berichten: 909
 • Welkom - bienvenido
 • Plaats: Benahavís (Malaga)
Re: Ingewikkeld?
« Reactie #3 Gepost op: 05 augustus 2018, 11:37:58 am »
Wat betreft huren en rechten (snel vertaald vanuit het Spaans). Moet in grote lijnen te begrijpen zijn.

1. De verhuurder kan niet binnenkomen zonder uw toestemming. Het maakt niet uit hoeveel excuses de verhuurder kan maken, hij heeft niet het recht het huis te betreden zonder toestemming van de huurder. Als u dat doet, kunt u de rechtbank vragen het contract te beëindigen en het zelfs te verwerpen omdat, zoals vermeld in de grondwet, het adres onschendbaar is.     

Zelfs niet als u in afwachting bent van de betaling van een maandelijks bedrag, heeft de eigenaar recht op toegang tot het huis. "Als u het huis wilt terughalen als gevolg van wanbetaling en de huurder niet toestemt om te vertrekken, moet u naar een uitwijkrechtbank gaan en alleen wanneer het contract bij uitspraak is opgelost en de" vrijgave "heeft plaatsgevonden, kunt u het vrij betreden", beweren zij. van Legálitas.     

2. De verhuurder moet het contract verlengen tot het derde jaar. Zelfs als u een huurcontract voor een jaar hebt getekend, kan het met ten minste drie jaar worden verlengd als de huurder dat wil. Er is slechts één uitzondering: als na het eerste jaar van het contract de eigenaar hem meedeelt dat hij het huis nodig heeft, zal hij of haar familieleden of eerstegraads inteelt het gebruiken. Je kunt ook beweren dat je het huis nodig hebt door adoptie of omdat je het aan je echtgenoot moet geven na een definitieve uitspraak voor scheiding, echtscheiding of nietigverklaring van het huwelijk.       
   

3. De verhuurder moet uw vertrek na zes maanden accepteren. De huurder kan het huis verlaten na zes maanden na ondertekening van het contract, ongeacht de tijd die daarover is afgesproken. Dit is het geval voor de hervorming van de wetgeving inzake stedenleasing, hoewel het voor dit doel ten minste 30 dagen van tevoren aan de eigenaar moet worden meegedeeld.
Er mag ook geen boete worden opgelegd voor dit vroege vertrek, tenzij het contract enige vorm van compensatie voor de oorzaak aangeeft. Als er een boete verschijnt, kan dit niet meer zijn dan één maandelijkse betaling voor elk jaar van het niet-uitgevoerde contract, een bedrag dat proportioneel wordt verlaagd als de periode korter is dan een jaar.     

4. De verhuurder moet zorgen voor de reparaties. De ketel, de deur, een pijp ..., de reparaties komen voor rekening van de eigenaar op voorwaarde dat de huurder niet de oorzaak is geweest en bovendien de huur daarvoor niet kan verhogen. Als een huishoudelijk apparaat echter door zijn normale gebruik wordt beschadigd, vallen de kosten bij de huurder.     
   
5. Het heeft de voorkeur als het huis wordt verkocht. Een ander van de rechten die een huurder heeft bij wet is dat hij een voorkeur heeft boven derden om het huis waarin hij woont te kopen als de eigenaar ervoor kiest om het te verkopen, maar er is een uitzondering: het contract kan deze mogelijkheid uitsluiten.       

6. U kunt de ontvangst van de huurbetaling eisen. De huurder kan van de eigenaar van het huis een bewijs of een bewijs verlangen dat bewijst dat hij de huur heeft betaald, zoals vastgelegd in artikel 17 van de Wet op de verhuur van stadsverplichtingen. De betalingsformules die de betaling van de huur bewijzen als de depotrekening of de bankoverschrijving zijn uitgesloten.     
   
7. De verhuurder moet de aanbetaling retourneren en kan rente betalen. Last but not least, is de huiseigenaar verplicht om de aanbetaling aan de huurder terug te betalen zodra het contract eindigt, op voorwaarde dat het onroerend goed in goede staat is en up-to-date is met alle betalingen. In het geval dat u het geld niet binnen één maand na het teruggeven van de sleutels door de huurder retourneert, kan deze rente vanaf die datum verlangen; in het bijzonder, de wettelijke rente van geld, die op 3% staat, volgens de Bank van Spanje

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.248
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Ingewikkeld?
« Reactie #4 Gepost op: 05 augustus 2018, 12:21:48 pm »
So hé...eerstegraads inteelt;-)

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.248
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Ingewikkeld?
« Reactie #5 Gepost op: 05 augustus 2018, 12:28:01 pm »
Even serieus:je kunt het eigenlijk ook zélf opmaken uit het artikel van Spanjeforum.
Het allerbelangrijkste is het correct opstellen van het huurkontrakt.Want dingen die je daar niet in meeneemt,worden door de wet geregeld en die moet je dus haarfijn kennen als je niet voor verrassingen wilt komen staan.Maar clausules in het kontrakt kunnen en eigenlijk moeten al die ellende voorkomen.
Korte of lange termijnverhuur zijn verder voor de wet gelijk:het verschil is dat korte termijn verhuur een einddatum in het kontrakt heeft staan,dat kan na 11 maanden zijn maar ook na 1 dag of 10 jaar;het gaat er alleen maar om dat het een kontrakt voor beperkte duur is en niet zoals het voornoemde stadaard huurkontrakt van (meestal) 1 jaar automatisch verlengbaar is.Ik zeg meestal.want ook kontrakten van kortere duur als 1 jaar zijn automatisch verlengbaar,nét zoals die van 1 jaar,als er maar géén einddatum in het kontrakt staat!

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent