SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Getrouwd, vrouw resident in Spanje man niet, is dat mogelijk?  (gelezen 2018 keer)

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 8.083
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Getrouwd, vrouw resident in Spanje man niet, is dat mogelijk?
« Reactie #15 Gepost op: 11 augustus 2017, 16:58:31 pm »
Ik weet inmiddels wél wat er met "tijdelijk resident" bedoelt wordt:Het is van toepassing op personen die een visum nodig hebben om Spanje binnen te mogen;tijdelijk resident wil dan zeggen dat ze het visum omruilen voor een verblijfsvergunning van langer als 90 dagen maar maximaal 5 jaar.

Jan Willem,het gaat om administratieve dingen;ik denk niet dat er inspekteurs rondlopen die controleren en boetes uitdelen,of zoiets.Maar bv je zegt dat je vrouw al resident was en jij een NL-zorverzekering had,waar zijbij jou ingeschreven stond.Maar als zij recht had op seguridad social,had jij bij haar gratis ingeschreven kunnen staan.Maar dan wél op voorwaarde dat je óók resident zou zijn.
Ook met de inkomstenbelasting zijn er bepaalde dingen aan de hand.
Het gaat eerder om dat soort zaken als dat je er een boete oid voor zou krijgen.

Offline Jan-Willem

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 88
  • Wie het weet mag het zeggen
  • Plaats: Andalucia - Alpujarras
Re: Getrouwd, vrouw resident in Spanje man niet, is dat mogelijk?
« Reactie #16 Gepost op: 27 augustus 2017, 15:31:42 pm »
@roelant Mijn huidige vrouw was zo iemand die tussen wal en schip valt. Ze was weduwe van een zgn. verdragsgerechtigde, zonder eigen zgn. wettelijk inkomen uit NL. Ze kreeg een klein ABP nabestaandenpensioen, maar dat geldt niet als wettelijke uitkering. Na het overlijden van haar man werd ze dus uit de Social Seguridad gegooid, omdat Nederland niet meer voor haar betaalde aan Spanje (en dat ook niet hoeft volgens de internationale regels). Dat kon dus niet. Daar gingen al andere draden over. En of en hoe je zelf in de Social Seguridad kunt komen - daarover lees ik verschillende dingen. Zij meende dat dat toen (2012, Andalucia) niet kon, na informatie te hebben ingewonnen.

Ik begrijp die "administratieve dingen" overigens niet goed. In mijn ervaring was er geen enkel probleem. Getrouwd en in twee landen wonen. Geen probleem voor de zorgverzekering, geen probleem voor de belastingen. Althans: ik heb er niets van gemerkt, en ik doe altijd alles netjes via de regels ....

 


Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Sponsor lidmaatschap

Kies een kleurForumstandaard

Permanent