SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Spaanse staats loterij multiple spelen  (gelezen 3250 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Fred.v.s.

 • Geregistreerd lid
 • Forumlid
 • *
 • Berichten: 113
 • Plaats: Estepona
Spaanse staats loterij multiple spelen
« Gepost op: 23 september 2019, 16:29:44 pm »
Zijn er mensen die in hun omgeving hebben meegemaakt dat iemand een flinke prijs in de Spaanse loterij heeft gewonnen? In Nederland wordt door de Postcode loterij veel reclame gemaakt voor prijswinnaars. Als ik de uitslagen volg van de Spaanse Bonolotto en Primitiva komen er dagelijks nieuwe miljonairs in Spanje bij. Beide loterijen bieden multiple spelen. Er kan dan met meerdere nummers, i.p.v. 6 tot 11 nummers in één rijtje worden gespeeld. Des te meer nummers er wordt gespeeld, des te hoger de kosten voor deelname uitvallen. Daar zet de loterij tegenover dat de kansen op een prijs toenemen (nogal logisch met meer nummers meespelen) en de uitbetaling per prijs x .. vermenigvuldigd wordt. Iemand ervaring met deze manier van spelen?

Offline Carlo

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 824
 • Plaats: Alhama de Granada
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #1 Gepost op: 23 september 2019, 16:44:37 pm »
Dit wordt gespeeld door peñas. Je kunt je er bij aansluiten en samen spelen. Dit wordt al gedaan zolang ik in spanje ben en waarschijnlijk al veeeel langer.

Kijk hier maar eens,

http://www.xn--lotopeas-i3a.es/primitiva/

https://www.eduardolosilla.es/primitiva/lotopenas

Ik ken wel sommigen die hiermee in de prijs zijn gevallen, ook die met de once dikke prijzen wonnen. Er wordt dan ook flink gespeeld door de spanjaarden.

Offline Fred.v.s.

 • Geregistreerd lid
 • Forumlid
 • *
 • Berichten: 113
 • Plaats: Estepona
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #2 Gepost op: 23 september 2019, 17:06:13 pm »
Dit was mij tot nu toe onbekend. Begrijp ik het goed. Is het als samen met bekende in een lotto combinatie meespelen, maar dan met onbekenden? Uit de website begrijp ik hun werkwijze niet direct.

Offline Carlo

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 824
 • Plaats: Alhama de Granada
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #3 Gepost op: 23 september 2019, 17:49:32 pm »
Ik heb het zelf nooit gespeeld, het is mij alleen bekend dat er zo gespeeld wordt door best wel veel spanjaarden.

https://www.eduardolosilla.es/general/preguntas-frecuentes

Je kunt de meest gestelde vragen hier zijn en je kunt ook via de site met hun in contact komen.
Hoop dat je spaans voldoende is.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.444
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #4 Gepost op: 23 september 2019, 19:47:33 pm »
Je kunt na inschrijving op die websites met vreemden multiple spelen,je dan uiteraard de prijs gedeelt door het aantal meespelenden,wat het minder interessant maakt.
Bij de fisieke winkels waar loterij wordt verkocht,liggen al vooraf ingevulde boletos,waarvan het voordeel is dat je dan precies weet hoeveel er mee spelen en wat er dus overblijft.
Fred,je kunt hier élke dag spelen:
-ONCE dat is de blindenbescherming.De prijzen zijn niet enorm hoog maar de lootjes,er bestaan er verschillende,zijn vanaf weinig te koop.Ook verkopen ze krasloten
-Bonoloto dat is dat je 6 cijfers moet raden van 49.Hier kun je dus multiple spelen.Maandag t/m zaterdag.
-`Primitiva,is hetzelfde als Bonoloto maar alleen op donderdag en zaterdag;verschil is óók dat de prijzen véél hoger zijn.
-El gordo de la Primitiva die op zondag gehouden wordt.Hetzelfde systeem als Primitiva/Bonoloto.
En dan is er de Quiñela,ook wel 1x2 genoemd.Dat gaat erom voetbal uitslagen te raden.Is in het weekend:er wordt zaterdag,zondag en soms maandags gevoetbald.Prijzen hangen van aantal deelnemers af.
-Loteria Nacional (STAATSLOTERIJ).Iedere donderdag én zaterdag,op donderdag kost het 3 € en op zaterdag 6€,tenzij het een speciale loting betreft.Het is bekend dat hier de meeste prijzen vallen:1 op de drie loten heeft prijs maar meestal een kleintje.
-EUROMILIONS.Die hebben jullie niet in NL.Twee keer per week,dinsdag en vrijdag,met enorme prijzen.De minimale hoofdprijs is 15 miljoen€,maar vaak valt ie niet en dan wordt de pot steeds groter,voor morgen staat ie op 190 miljoen €,maar vaak spelen er nog zóveel mensen de laatste dag dat de pot nóg hoger wordt.Op je lot staat ook een cifer/letter kombinatie als extraatje,als die valt op jouw combi heb je 1 miljoen€,ook al heb je géénéén van de euromilion goed.
Daarom komen er dus niet dagelijks miljonairs bij,helaas...Het komt bij álle bovenstaande gokspelen alléén bij de Staatsloterij voor dat élke treking de hoofdprijs valt.Maar het komt redelijk vaak voor dat dat nummer dan niet verkocht is.Dan valt dat geld in handen van de Staat,omdat het een staatsbedrijf is.Er is dus géén oplopende pot.
Ze zijn erover bezig om dit te veranderen,want het is niet helemaal korrekt om nummers mee te laten loten die niet verkocht zijn.Als ze die eruit zouden laten,gaat de winkans flink omhoog,maar tot nu toe is het nog op de oude manier.
Je kunt o die websites veel info,statistieken etc vinden,maar als je in Spanje zit is het goedkoper om gewoon naar de estanco te gaan en je biljetje in te vullen.Offline Fred.v.s.

 • Geregistreerd lid
 • Forumlid
 • *
 • Berichten: 113
 • Plaats: Estepona
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #5 Gepost op: 23 september 2019, 20:50:10 pm »
Dank voor de info. Ik heb in Spanje een account aangemaakt bij loteria y aspuestas, gekoppeld aan een Spaanse bankrekening. Vanuit Nederland kan ik meespelen en uitslagen via het internet volgen. Dat wat Carlo aangeeft vindt ik niet interessant. Meer kans maar lagere prijzen. Ik speel nauwelijks met Staats loto en vindt de loto spelen interessanter. Ik speel soms en vul dan in een keer 10 velletjes in. Dat is best veel werk. Multiple lijkt mij daar een goede oplossing voor. https://www.loteriabonoloto.info/bases-del-juego/tabla-apuestas-multiples.html  Hetzelde systeem geld voor de Primativa.
     

Bonoloto multiple kost met 9 cijfers mee spelen, €42 per keer. Met 10 cijfers €105. Dat min. 5 dagen spelen. Stel er valt een keer 4 goede cijfers dat wordt 10 keer de prijs uitgekeerd van 4 goed plus 40 keer de prijs van 3 goed. Met 10 cijfers meespelen wordt 15 keer de prijs uitgekeerd van 4 goed plus 80 keer de prijs van 3 goed. Als 5 nummers goed zijn van de 9 of 10 cijfers die worden ingevuld  loopt de prijs al snel boven de €10,000 of tien duizenden. De uitslagen volg ik regelmatig en dagelijks vallen mensen in de prijzen van een €100,000 of meer. Het is niet te zien of dat een individueel lot betreft of multiple. Vandaar mijn vraag of er mensen zijn die dat systeem van multiple al eens gespeeld hebben.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.444
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #6 Gepost op: 23 september 2019, 22:06:15 pm »
Ik denk dat je het allerbeste af bent op de offiele site van de staat:www.loteriasyapuestas.es
wat de offiele web is en waar je dus géén commisie oid betaald.Het is alsof je naar zo´n estanco gaat ,maar dan vanaf thuis.
Er is troewens ook nog een andere interessante multiple manier om Bonoloto en Primitiva te spelen:
je vult dan slechts 5 cijfers zelf in,en je speelt dan automatisch óók met de resterende 44 cijfers mee.Dus als je van de 5 die jij zelf hebt ingevuld er 2 goed hebt,heb je al een prijs van 3 goed.(heel weinig,maar het is om het systeem uit te leggen).
Stel dat je álle 5 goed zou hebben,dan heb je dus vanzelf de prijs al binnen van álle 6 goed,plus nog eens die van 5,4,3...Dat tikt wel aan.
Je vroeg of je iemand kent die gewoonen heeft:ja,ik ken verschillende mensen.In Vic is de hoofdprijs gevallen in 2005 van de kerstloterij,en daar ken ik verschillenden van.Daarna zijn er in opvolgende jaren nog verscheidene grote prijzen gevallen hier.Zo kwam het bv voor dat toen ik nog in verhuizingen aktief was,er een dozensjouwer voor mij werkte die met een fraaie auto op kwam dagen,een mooi huis had wat afbetaald was en dat soort dingen...catalanen zijn zó:al win je iets,ze blijven wél gewoon doorwerken.Offline Fred.v.s.

 • Geregistreerd lid
 • Forumlid
 • *
 • Berichten: 113
 • Plaats: Estepona
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #7 Gepost op: 23 september 2019, 22:24:00 pm »
Ik speel alleen mee met de officiële instantie zoals jij aangeeft Roelant. Goed om te horen wat je verteld over winnaars. Ik speel mee (soms) en dan altijd via het internet. Dat is gevaarlijk want het invullen wordt makkelijker gemaakt als bij lotto met de pen invullen en bij zo een sigaretten zaak inleveren. Ik hoorde een tijdje geleden van een Nederlander met een restaurant in Benalmadena die €100,000 had gewonnen met de Spaanse lotto, Bono of primitiva. Ik laat het weten als ik geluk heb  ;D of misschien beter van niet.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.444
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #8 Gepost op: 23 september 2019, 23:48:00 pm »
In catalonië in zn algemeen wordt er enorm veel gegokt,dus logischerwijze vallen er ook prijzen.Dat in Vic was in 2005,écht de halve stad heeft wel een leuk prijsje gewonnen,maar daarna is het nog een paar keer voorgekomen,op kleinere schaal weliswaar maar tóch...
Ook toen ik 11 jaar geleden hier aankwam vanuit Madrid,bleek dat de partner waarmee ik de eerste maanden samenwerkte omdat die de service kon bieden die ik nodig had:vrachtwagen,verhuislift,opslag en personeel,in dat jaar 2005 een gigantisch bedrag had gewonnen,evenals zijn vader die nét als hij verschillende series van dat nummer hadden gekocht.Één serie=4 miljoen€,dus meerdere series reken maar uit.Helaas kreeg zijn vader een dodelijk ongeval 2 jaar daarna,waardoor mijn kennis bovendie nog eens dat deel van zijn vader erfde...Maar wél gewoon doorgaan met het ondanks goed georganiseerde tóch humilde familie bedrijfje...Resumerend ken ik meerdere mensen die flink gewonnen hebben maar ik ken bv niemand die opeens verdwenen is naar de Caribe om daar heerlijk te leven zonder te werken en zonder zorgen.

Er staan hier trouwens élke dag én de hele dag rijen voor de loketten waar deze produkten verkocht worden...
« Laatst bewerkt op: 23 september 2019, 23:51:45 pm door roelant »

Offline Fred.v.s.

 • Geregistreerd lid
 • Forumlid
 • *
 • Berichten: 113
 • Plaats: Estepona
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #9 Gepost op: 31 december 2019, 15:20:16 pm »
Leuk nieuws uit het kansspelen land. Vanaf morgen 1 januari 2020 geld voor een prijs via de Spaanse lotto tot €40.000 belastingvrij ontvangen ;D. V.a. €40.000 wordt er pas 24% kanspelen belasting ingehouden.
             
Dat is even iets anders als bij de Nederlandse kansspelen, waar de belastingdienst  8) v.a. een prijs van  €449 30,1% belasting begint in te pikken van de gelukkige burger.

Offline catalan

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.840
 • Plaats: Hoeilaart (België)
Re: Spaanse staats loterij multiple spelen
« Reactie #10 Gepost op: 31 december 2019, 15:42:04 pm »
Nu begrijp ik waarom massa's Nederlanders iedere week op Lotto en Euromillions komen spelen in België, waar de winst bij kansspelen volledig onbelast is.....😉

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

Logos

Kies een kleurForumstandaard

Permanent