SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Waarom wordt hier niet tegen op getreden  (gelezen 7121 keer)

Offline dirko

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 40
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #105 Gepost op: 09 augustus 2018, 14:09:38 pm »
De politieke kaart wordt weer getrokken, ik baseer op feiten, eigen ondervindingen.

En genuanceerd? met de term pissebedden? lijkt me van Uw kant niet erg correct.

Het is tijd voor actie, wegkijken , dromers, knuffelaars, dat gaat niet helpen, misschien als ik op Uw deur sta te bonken met een mannetje of 10, kijken of U nog zo hulpvaardig bent.

Maar goed sommige kunnen en willen de realiteit helaas niet zien,

Ik laat het verder hierbij, veel succes ermee

Offline Dees

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 82
 • Plaats: Orihuela Costa
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #106 Gepost op: 09 augustus 2018, 16:34:00 pm »
Probeer nog te kijken naar de serie de Muur van Menno Bentveld wat gisteren is uitgezonden. (Uitzending gemist). Ging gisteren over Ceuta! Interessant en laat het "verhaal" van twee kanten zien. 😏

Offline U2brutus

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 556
 • Plaats: Sitges (BCN), ES
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #107 Gepost op: 09 augustus 2018, 18:36:15 pm »
Ceuta en Melilla gaan Spanje lelijk opbreken, nu de focus van de vluchtelingen is geswitcht van Italië naar Spanje. Misschien zou Ceuta opengesteld moeten worden als eerste selectiepost!?


Dan wordt de situatie daar minder explosief en kan een begin worden gemaakt met de selectie van degenen die recht hebben op opvang in Europa. De overigen zullen dan moeten terugkeren en geen papieren meer verstrekt krijgen voor het feit dat ze zich daar op EU-gebied bevinden.


Ik weet overigens verder weinig van de geschiedenis van deze enclaves en begrijp dus ook niet goed waarom Spanje er zo aan vasthoudt, in plaats van deze gewoon over te dragen aan Marokko!?

Offline U2brutus

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 556
 • Plaats: Sitges (BCN), ES
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #108 Gepost op: 09 augustus 2018, 18:59:26 pm »
Maar goed sommige kunnen en willen de realiteit helaas niet zien,

Dirko, die werkelijkheid ken ik al sinds de 80'er jaren, toen wij nog in Rotterdam woonden.
Begin jaren '90 zijn wij daadwerkelijk die stad ontvlucht, want sommige delen werden voor Nederlanders onbewoonbaar. Dus ik weet wel degelijk van de hoed en de rand en de gevoelens die er leven onder veel Nederlanders.

Ik vrees echter dat de steeds grotere tegenstellingen tussen voor- en tegenstanders van immigratie geen zier opschieten met de huidige houding van beide kanten. Als beide zijden volop met de hakken in het zand gaan, is er geen beweging meer in te krijgen. En beweging is juist wat er nu nodig is om tot een oplossing te kunnen komen. Want Nederland kan het niet in zijn eentje oplossen en het is onmogelijk om er een fort van te maken en iedereen er uit te gooien, die er niet thuis hoort.

Offline dirko

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 40
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #109 Gepost op: 09 augustus 2018, 22:43:48 pm »
Goedeavond,

Om  mee te beginnen, gedegen grensbewaking, illegale ngo boten aan de ketting,

Selectie aan de poort, wie draagt iets bij, of kan iets bijdragen, kom binnen, zonder ( geldige ) documenten helaas, geen toelating.

En dan op basis van tijdelijke toelating, na een jaartje een evaluatie, hoe moeilijk kan het zijn.

Probeer te leren van het verleden, zoals het nu is, werkt het zeker niet, wordt tijd voor iets anders.


Offline Pau en Dan

 • Standaard Lidmaatschap
 • Nieuw
 • **
 • Berichten: 21
 • Plaats: Rotterdam
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #110 Gepost op: 09 augustus 2018, 23:55:35 pm »
Het demotiveren van de mensen die erover denken om naar Europa te komen zonder recht te hebben op asielstatus werkt. Er zijn, zoals eerder gezegd, meerdere internationale projecten opgericht die zich precies daarop focussen. Echter, die projecten gaan langzaam, laten pas op langere termijn effect zien en kosten ook geld: iets wat meerdere regeringen op dit moment niet bereid zijn te geven voor dat doel. Immers, mensen willen en moeten ook snel resultaat zien om te voorkomen dat het een of ander tot explosie komt.

En dat brengt ons weer tot de vraag: waarom wordt er niet tegen opgetreden? De beste stuurlui staan aan wal en de beste weg duurt het langst. Dat terwijl de bevolking roept om een oplossing die direct zichtbare gevolgen heeft. Iets wat blijkbaar niet mogelijk is.


Offline Texas

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.830
 • Plaats: Hondon de Los Frailes
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #111 Gepost op: 10 augustus 2018, 07:38:11 am »
Probeer nog te kijken naar de serie de Muur van Menno Bentveld wat gisteren is uitgezonden. (Uitzending gemist). Ging gisteren over Ceuta! Interessant en laat het "verhaal" van twee kanten zien. 😏

Gekeken en schrikbarend wat mensen elkaar aan doen. De doc is 2 jaar oud, geloof dat het nu veel erger is en zoals een Afrikaan zei, als de muur weg zou zijn loopt heel afrika Europa in.

Offline Menno V

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 539
 • Plaats: Murcia
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #112 Gepost op: 10 augustus 2018, 10:26:00 am »
Stukje uit Financieel Dagblad. Nu ben ik geen kenner, maar ik heb de neiging het verhaal niet helemaal te geloven. En als het waar is, waar blijven ze dan? Niet allemaal verkopers, daar zijn er niet zoveel van.

Migranten genoeg in Zuid-Spanje, maar ze komen niet voor de tuinbouw

Terwijl Spanje zich tegenover Italië presenteert als barmhartige gastheer voor migranten, krijgen tuinders in Zuid-Spanje het verwijt illegale Afrikanen uit te buiten. Nederlandse tuinders in de regio zien het als een marginaal verschijnsel

Dinsdag kwamen er opnieuw 153 migranten uit Afrika aan in Motril, een Zuid-Spaanse badplaats die aan het westelijke uiteinde ligt van de ‘groentetuin van Europa’. Deze reuzemoestuin is een kuststrook van 200 kilometer lang waar 15.000 tuinders tomaten, paprika’s en komkommers kweken voor de grote supermarktketens in heel Europa. Ze hebben een jaaromzet van zo'n €2 mrd.
De van oorsprong Westlandse plantenkweker Ton Olsthoorn, teelt met zijn bedrijf Plantal Producciones in El Ejido, een voorstad van Almería, jaarlijks een miljoen mandevilla's.
De van oorsprong Westlandse plantenkweker Ton Olsthoorn, teelt met zijn bedrijf Plantal Producciones in El Ejido, een voorstad van Almería, jaarlijks een miljoen mandevilla's.Foto: Frank Gersdorf

Niets lijkt meer voor de hand te liggen dan dat de uitgeteerde migranten uit Sierra Leone, Mali, Senegal en andere landen beneden de Sahara wat geld proberen te verdienen als plukker, schoonmaker of sorteerder om naar achtergebleven familieleden in Afrika te sturen of om de reis naar kennissen in Frankrijk of België te kunnen betalen. Uiteraard zwart, want ze hebben geen papieren en mogen dus niet werken.

Toch lijkt het waarschijnlijk dat van de nieuwe lichting migranten hooguit een enkeling in de oneindige rij tunnels met wit plastic aan de slag gaat. Want migranten steken al tientallen jaren illegaal de Straat van Gibraltar over en tuinbouwondernemers zeggen niet alleen dat ze zelf nooit zwartwerkers inhuren, wat logisch is, maar ook dat ze geen enkele collega-tuinder kennen die dat wel doet of heeft gedaan.

Die uitspraken staan haaks op de vele berichten, ook in de serieuze pers, over uitbuiting en erbarmelijk huisvesting van migranten in de Zuid-Spaanse tuinbouw. De Duitse omroep Bayerischer Rundfunk wijdde er vorige maand een programma aan. President Francisco Góngora Cañizares van de koepel Hortyfruta klom meteen in de pen. Niets van waar, liet de branchevoorman aan omroepvoorzitter Ulrich Wilhelm boos weten.

Oude caravans

Maar Ton Olsthoorn, een van oorsprong Westlandse ondernemer die met zijn bedrijf Plantal Producciones (omzet €3 mln) in El Ejido, een voorstad van Almería, jaarlijks een miljoen mandevilla's teelt, beaamt dat het zwartwerkfenomeen wel degelijk in zijn sector bestaat. ‘Het zal echt wel eens gebeuren. Je ziet ze ’s morgens hier langs de rotonde staan. Ze wonen in oude caravans. Toch denk ik niet dat het een groot verhaal is.’

Olsthoorn, die zelf hoofdzakelijk Spanjaarden en Marokkanen in dienst heeft, in totaal ongeveer 30, zegt dat er onder de 15.000 telers 'ook kwekers zijn die marginaal opereren’ en die zich wel eens tot het inhuren van zwartwerkers laten verleiden. Die ondernemers beseffen echter niet goed waarmee zij bezig zijn. ‘Uiteindelijk kost het ze meer geld. Want wat heb je aan iemand die een dag werkt en dan weer weg is? Je moet met je werknemers een band opbouwen.'

Controles

Jan van der Blom, een Nederlandse plaagbestrijdingsspecialist die voor de koepel Coexphal in Almería werkt, wijst erop dat er streng wordt gecontroleerd. ‘Vroeger was er een gebrek aan controle, maar dat is allang niet meer zo.’ Van der Blom laat statistieken zien waaruit blijkt dat er dit jaar tot nu toe 3567 controles zijn geweest. Of er bedrijven zijn betrapt, is niet bekend. De maximale straf is niet mals: €100.000 of vijf jaar celstraf. ‘Als je wordt gepakt, ben je het haasje. Het kan de ondergang van je bedrijf zijn.’

De Nederlander pakt arbeidsmarktoverzichten van de Spaanse sociale dienst, waarin te vinden is hoeveel mensen er in de tuinbouw werken. Hij concludeert dat uit de officiële cijfers blijkt dat zwartwerken niet meer dan een randverschijnsel kan zijn. De sector biedt werk aan 75.000 mensen in en rond Almería en omgerekend per hectare zijn dat er 2,5. 'Dat is precies wat je nodig hebt om een tuinbouwteelt te bestieren. Er is helemaal geen ruimte voor zwartwerkers.’
Frambozen plukken

De meeste migranten komen echter aan land niet aan de oostkant van Gibraltar, maar komen Europa binnen via de westelijke stranden tussen Algeciras en Cádiz. Ook in die uithoek van Spanje zit een Nederlandse tuinder. Dat is Jan van Bergeijk. Deze Limburger heeft sinds 2002 bij Huelva een bedrijf, Frutas Remolina. In 60 hectare kassen teelt hij frambozen. De jaaromzet bedraagt €5 mln en en werken gemiddeld 100 werknemers, van wie meer dan de helft uit Oost-Europa.

Van Bergeijk heeft nog nooit een migrant in de omgeving gezien. Maar hij gaat ook niet een inhuren als die bij hem zou aankloppen voor werk. ‘Frambozen plukken kan niet iedereen doen, daar moet je een handigheid in hebben. Ze kunnen het niet', zegt hij over migranten.

Bovendien hebben migranten de gevaarlijke overtocht volgens hem niet gemaakt om in Europa aan de slag te gaan. ‘Ze piekeren er niet over om te werken. Ze zijn gewend om van dag tot dag te leven. Dat kunnen ze goed en dat zullen ze hier ook doen. Ze kiezen de gemakkelijkste weg en gaan niet bij veertig graden sinaasappels of aardbeien plukken.’ Volgens hem komen ze om ‘te profiteren’. Of ze rollen een matje met koopwaar uit of duiken het criminele circuit in.

Daarbij komt dat zwartwerken voor de werkgever nauwelijks loont, zegt hij. Het verschil tussen de bruto- en nettolonen is niet zo groot. 'Als ik zie hoeveel het arbeidsloon bruto kost, dan heeft het nauwelijks zin het niet goed te doen. Van der Blom bevestigt dat beeld. In Almeriá krijgt een werknemer volgens de cao bruto ongeveer €1168 per maand, waarvan netto €800 overblijft.

Maar zwartwerkers inhuren kan ook al niet omdat de afnemers dat niet willen, zegt Van Bergeijk. Frutas Remolina heeft een ethische certificering die Grasp heet en het bedrijf is bezig met een procedure om te voldoen aan de strenge eisen van het Smeta-certificaat. Het Zwitserse Migros, bijvoorbeeld, verlangt die standaard, zegt hij. ‘Zwartwerken is dan taboe. Sjoemelen kan niet.’

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.439
 • rix legêne parijs
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #113 Gepost op: 10 augustus 2018, 11:09:42 am »

en zo heeft iedereen zijn eigen kijk op de immigranten, vanuit zijn eigen kokertje, de hele wereld overziend en de eigen waarneming verheffend tot de absolute waarheid. alle kwekers met een lelieblank geweten. De massale vechtpartijen tussen honderden illegalen uit Afrika en de zigeuners van El Ejido hebben we gedroomd. Zwart werk loont niet? Afgelopen jaren hebben duizenden Marokkaanse vrouwen zo zwart als mijn  schoen aardbeien geplukt in Huelva, nee, niet bij de nederlandse kweker, die zou zoeits nóóit doen.
Bovendien is El Ejido geen voorstad van Almeria maar dit terzijde.
« Laatst bewerkt op: 10 augustus 2018, 11:14:17 am door rix legene granada »

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 8.814
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #114 Gepost op: 10 augustus 2018, 12:17:12 pm »
Tóch is het waar,Rix,dat vooral de afgelopen paar jaar ten eerste de controles enorm verscherpt zijn en de boetes het sop de kool niet meer waard maken.
Darbij komt dat door de huidige wetgeving er heel makkelijk contracten van 1 uur gemaakt kunnen worden,of 1 dag nét zoals het goed uitkomt,waardoor de sociale lasten voord e werkgever minimaal zijn.
Dit alles neemt niet weg dat de werkomstandigheden vaak erbarmelijk zijn;wonen in de kassen of in hutten zonder basis levensbehoeften of in elk geval het hoogst nodige komt veel voor.
En op de vraag waar gaan al die inmigranten dan naar toe?...Ten eerste zitten er duizenden in opvangcentra in Spanje waar ze de kans krijgen de procedure van asielzoeker op te starten.Omdat ze weten dat dit bijna nooit lukt,gaan weer andere duizenden op de bonnefooi naar het noorden,de droomwens is Engeland of bv Zweden te bereiken.Duitsland is ook net als Spanje meer een doorstroomland,alleen op véél grotere schaal.
Over de geschiedenis,en dan vooral de recente,van Ceuta en Melilla wil Rix hopenlijk eens een boekje open doen,over waaróm Spanje zich zo vastklampt aan die twee enclaves.Er wonen natuurlijk wél spaanse burgers onder andere...

Offline dirko

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 40
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #115 Gepost op: 10 augustus 2018, 14:11:06 pm »
De plantages in mijn omgeving werken niet met illegalen, de controles zijn er regelmatig, en iemand in dienst zonder geldige papieren, is je hele sinaasappeloogst op aan boetes.

Engeland is het beloofde land en nederland niet te vergeten, de kwartiermakers zitten er al jaren, en via hun zogenaamde waar is er gratis geld apps, worden ze perfect geinformeerd.

Van alle kanten worden de landen belaagd door mensen die er weinig te zoeken hebben, van dreigturken, berbers uit de rif, centraal afrika, gemene lieden uit de oostblok, het gaat op deze wijze nooit meer goedkomen, oplossing om te beginnen: wie staat er aan mijn grens, wie gedraagt zich niet in mijn land.. is wegwezen.

Bijvoorbeeld nederland en vele andere europese landen heeft vele aziaten, van allerlei komaf, zo goed als zero problemen.

Waarom kunnen we dat over vele andere bevolkingsgroepen niet zeggen, helaas..
« Laatst bewerkt op: 10 augustus 2018, 14:19:01 pm door dirko »

Offline dirko

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 40
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #116 Gepost op: 10 augustus 2018, 14:17:00 pm »
Ik las nog ergens dat er duizenden marokaanse vrouwen illegaal zouden plukken, gezien hun religie zou dat al zo goed als onmogelijk zijn, de man zal dit niet toestaan, de meeste doen de deur niet eens open als de man niet thuis is.

Offline elsje

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 52
 • Plaats: Vejer de la Frontera
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #117 Gepost op: 11 augustus 2018, 10:13:19 am »
Uit eigen ervaring het volgende: ik maak regelmatig een overstap vanuit Tarifa naar Tanger. Als ik weer terug ga, moet ik soms een uur of langer wachten omdat de boot met veel vertraging aankomt. Als hij dan eindelijk afmeert moet ik nog ±1,5 uur wachten to eidereen van boord is en zie het volgende schouwspel: tientallen Marokkaanse vrouwen, slepend met veel 'handbagage', te weten grote dozen electronica (magnetrons, keukenmachines, tv's, etc.). Deze vrouwen hebben gewerkt bij tuinders in en om Huelva en hun verdiensten omgezet in goederen voor het thuisfront. Een van hun vertelde mij dat ze elk jaar met alle vrouwen uit haar dorp als seizoensarbeidsters voor bijv. aardbeienpluk een paar maanden in Spanje werken (ze sprak al redelijk goed Spaans).

Offline elsje

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 52
 • Plaats: Vejer de la Frontera
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #118 Gepost op: 11 augustus 2018, 10:14:51 am »
Sorry een paar tikfouten: '1,5 uur wachten tot iedereen van boord' etc.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 8.814
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Waarom wordt hier niet tegen op getreden
« Reactie #119 Gepost op: 11 augustus 2018, 13:53:03 pm »
Hier in Vic wonen veel “moros” en de meeste vrouwen daarvan werken.Ook scheiden mag gewoon.Er zijn verschillende stromingen in de moslimwereld en een paar groepen staan die dingen niet toe,maar dat zijn diegenen die in marroko zélf blijven wonen.
In Ceuta e Melilla heb je ook die “portadores die een paar keer per dag de grens oversteken,beladen als draagezels.
Zoals ik al eerder zie,zwartwerken komt steeds minder voor,maar dat wil niet zeggen dat er nog veel ellende voorkomt in die sector,zoals slechte huisvesting en lage lonen.

 


Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent