SpanjeForum

Fora => Algemeen => Topic gestart door: MalagaHenk op 22 juni 2016, 09:18:21 am

Titel: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 22 juni 2016, 09:18:21 am
Niet helemaal van toepassing op het SF, maar diegene die Engelsen vrienden of zakelijke belangen hebben zullen dit onderwerp de laatste dagen besproken hebben.


Het wordt spannend morgen met het referendum. Het zal een close race worden. Voor mijzelf is het van toepassing wat de uitkomst gaat worden. Mijn vriendin is Engels en vliegt elke 2 weken op en neer, ook een aantal van mijn vrienden zijn Engels en voor wat betreft werk heb ik te maken met de UK. Dus de laatste weken is Brexit or Remain een van de belangrijkste gespreksonderwerpen, privé en zakelijk.


Vanuit mijn standpunt gezien hoop ik dat Engeland in de EU blijft....maar dat heeft te maken met een privé, persoonlijke voorkeur.


Mocht het een Brexit gaan worden, dan zullen er meer referendums plaats gaan vinden in Europa.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: George van de Rebelleclub op 22 juni 2016, 09:38:26 am
Voor mij, zakelijk gezien, zou het beter zijn als het een Remain zou worden.
Persoonlijk vind ik dat ze er best wel uit kunnen. Ze willen in de EU, maar dan wel tegen speciale voorwaarden alleen voor hun. Als je je niet aan de regels van de club wilt houden, kun je beter opstappen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 22 juni 2016, 09:49:54 am
Inderdaad prive en zakelijk gezien hoop ik dat ze blijven. Ben het volledig met je eens George dat Engeland veel noten op hun zang hebben, en zich niet aan de regels willen houden.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 22 juni 2016, 10:04:23 am
Ik heb gisteravond op de BBC het Brexit debat in het Wembley stadium gezien, na het debat twijfel ik over een gunstige resultaat morgen.
In het verleden heb ik 8 jaar vertoefd in het prachtige Britse koninkrijk, mijn gevoel vertelt mij dat de pragmatische Britten binnen Europa blijven, maar na het debat gisteravond is er toch enige twijfel ontstaan.

Zelf heb ik ook twijfels of Europa de juiste weg ingeslagen heeft, vooral de uitbreiding naar het Oosten met als gevolg het tegen de haren strijken van de Russen, dit kan alleen maar leiden tot een nieuwe wapenwetloop of erger.
 
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Wilfried op 22 juni 2016, 11:16:32 am
Zelf heb ik ook twijfels of Europa de juiste weg ingeslagen heeft, vooral de uitbreiding naar het Oosten met als gevolg het tegen de haren strijken van de Russen, dit kan alleen maar leiden tot een nieuwe wapenwetloop of erger.
- We hadden ons misschien niet niet moeten moeien in Oekraïne, de economische sancties tegen Rusland zijn daar ook een gevolg van en nu schoppen de grote sportfederatie de Russen nog eens tegen de schenen ... zie ik niet goed komen.
- Maar ook de Europese "Willkommen-"vluchtelingen politiek die niet enkel veel vluchtelingen aan heeft getrokken maar ook Erdogan een troefkaart heeft gegeven waarmee hij nu het visumvrijheid afkoopt, dat schrikt ook veel Britten af.
- De Britten hebben nog een aantal staalfabrieken en nu de EU goedkoop Chinees staal toelaat vrezen ze daar ook voor hun job.
- Luxleaks, Swissleaks, Panama papers en één der grootste kopstukken in Europa heet Junker, is Luxemburger en heeft jaaaaren de multinationals de weg heeft gewezen hoe men via Luxemburg belastingen kan ontwijken.
- Visquota, ze waren heel hard nodig maar was een tragedie voor de Britse vissersvloot.

... en waarschijnlijk is de lijst nog veel langer. Europa houdt enkel rekening met cijfers, niet met haar inwoners, dat heb ik aan de lijve mogen ervaren. Voor mezelf hoop ik op en Bremain maar ik gun de Britten hun Brexit. Een verenigd Europa heeft vele voordelen maar het is een log onbestuurbaar zinkend schip geworden, nu is het ieder voor zich om zich te redden. Exit Europa, leve de Benelux?

Groeten, Wilfried.

Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 22 juni 2016, 12:46:30 pm
Net weer een mooi debat gezien vanuit Oxford en simpelweg is de hele EU geflopt economisch gezien, export vanuit England naar EU landen is gedaald, ze mogen niet exporteren naar India en Australië en meer, denk dat het beter voor ze zou zijn eruit te stappen, de expats zullen wel liever zien van niet, ik ben ook voor een Nexit en een Spaxit, gewoon de hele corrupte geldverschillende dictatuur opheffen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Eindhovenaar op 22 juni 2016, 17:55:49 pm
Het gaat eigenlijk niet om het feit er in of er uit.
Wat naar mijn idee gaat gebeuren is dat Europa van alles gaat doen om de Britten in de EU te houden, dus allemaal extra kortingen, extra geld en voor alles een aparte regeling.

En dan komen wij, wij moeten daarvoor betalen, wij krijgen geen voordeel, wij krijgen niets. Met de regering die we momenteel in Nederland hebben ben je als inwoner maar bijzaak. Een referendum in Nederland over een verdrag wordt gewoon dood gezwegen. 

Dat hele Europa is een lachertje geworden besluiten worden er niet genomen, neem nu die vluchtelingen, het is een schande. Maar wel geeft men miljarden aan een dictator in Turkye een man die zijn eigen volk uitmoord.

Ik kan de Britten geen ongelijk geven .

Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 22 juni 2016, 18:47:29 pm
Uit nieuwsgierigheid, waarom zou het zakelijk gezien beter zijn dat de UK in de EU blijft ?

Douane, het pond,... zijn er nu ook.

Ik vond de omschrijving van de huidige EU in The Sun trouwens vrij correct.
Men was naar mijn mening wel vergeten te vermelden dat de EU alles doet om de grote bedrijven, financiële instellingen en de rijken te dienen en te plezieren en dit doorgaans ten koste van miljoenen gewone Europeanen
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 22 juni 2016, 19:47:16 pm
In geval van een Brexit zal het proces van uittreden uit de EU een behoorlijke tijd in beslag gaan nemen.
Om te beginnen zal eerst het Britse Parlement, (the house of commons en the house of lords) het bestaande verdrag moeten annuleren en dit in wetgeving vastleggen.
Dit moet dan door beiden kamers goedgekeurd worden, in principe zou the house of Lords, zoals onze eerste kamer kunnen gaan dwarsliggen.
Maar indien ook zij de wetgeving met betrekking tot de Brexit aanvaarden gaat de wetgeving naar de Queen die ook haar zegen moet geven.
Pas daarna gaan de onderhandelingen in Brussel van start, hiervoor is een minimum termijn van 24 maanden uitgetrokken, er stroomt dus nog veel water door de Thames voordat alles geregeld is.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 22 juni 2016, 20:02:30 pm
en ook al zit je niet in de EU, ze zullen toch moeten betalen, net als Zwitserland en Noorwegen, de propaganda dat de wereld instort is vooral bangmakerij.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 22 juni 2016, 20:20:21 pm
citaat Olieman. In geval van een Brexit zal het proces van uittreden uit de EU een behoorlijke tijd in beslag gaan nemen.

Ik heb gelezen op zijn vroegst eind 2018, maar reken op 2019.

Ben het eens met Eindhovenaar, maar ik heb een persoonlijk belang en dat is blijven. Mocht dat niet aanwezig zijn, dan heb ik er geen enkel probleem mee als Engeland er uit gaat. Redenen zijn al door andere collega posters aangegeven.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 24 juni 2016, 06:19:51 am
Het lijkt erop dat Brexit gaat winnen volgens BBC en Skynews.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 07:56:07 am
Het lijkt erop dat Brexit gaat winnen volgens BBC en Skynews.

Brexit heeft gewonnen, goed, benieuwd wat er de komende maanden gaat gebeuren, markten storten vandaag in, maar is niet echt onverwacht, is tenslotte groot deel gebakken lucht.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 24 juni 2016, 08:20:11 am
Labourkiezer gaf de doorslag

http://s.hln.be/2763626

Bron: HLN

Heeft de UK, op commando van de EU, het leven van de gewone Brit te negatief gemaakt ?

Zou ook een gewone Spanjaard dit kunnen denken (van de EU maar dan via de PP) ?
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 24 juni 2016, 08:23:45 am
Privé persoonlijk een black Friday.   
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 08:45:54 am
Labourkiezer gaf de doorslag

Zegt een hoop, de EU is er niet voor de gewone man, maar voor de belangen van de multinationals, ook kleine bedrijven maken ze kapot met al hun regels, zie weinig positiefs komen uit die club en voor samenwerken heb je ze niet nodig, zie Zwitserland en Noorwegen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: lucky op 24 juni 2016, 09:58:17 am
Heeft dit nu al met brexit te maken of komt het door de aankomende verkiezingen in Spanje ?
De aandelen van Santander zijn 20% gezakt vandaag  :o   :-\
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 24 juni 2016, 10:04:24 am
De beurs is een emotioneel beestje.

De (Britse) rijken kunnen het zich naar mijn mening echter niet veroorloven om hun ponden en aandelen lager in waarde te laten, slecht voor hun vermogen
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 24 juni 2016, 10:48:27 am
@Lucky: het is jammer genoeg niet alleen Santander die problemen heeft, gemiddeld is de waarde van veel banken met 30% gedaald. Waar dit allemaal toe gaat leiden weet niemand.

Ook de UK Premier heeft zijn ontslag ingediend, hij vertrekt per 1 Oktober, daarna beginnen de onderhandelingen met de EU onder een nieuw bewind.
Naar mijn gevoel betreden de Britten een voor hen totaal onbekend en vijandig terrein, vele van de onderhandelaars zijn geen vrienden van de Europeanen, ik verwacht veel valkuilen en klemmen.

Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 24 juni 2016, 10:58:15 am
Ik hoop dat voor 1 oktober de UK niet snel verder "verknoeid" wordt voor de gewone Brit
En dat het nieuwe bewind eerlijk zal zijn én voldoende drukkings- en chantagemiddelen zal hebben t.o.v. de EU.

Idem indien Podemos hier zou winnen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 24 juni 2016, 11:12:30 am
dit is een interessant overzicht over de brexit/bremain stemmers en de leeftijd en het aantal jaren waarmee ze met de uitslag moeten leven. https://pbs.twimg.com/media/Clq7LmNWkAQ5GA1.jpg
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 11:30:56 am
dit is een interessant overzicht over de brexit/bremain stemmers en de leeftijd en het aantal jaren waarmee ze met de uitslag moeten leven. https://pbs.twimg.com/media/Clq7LmNWkAQ5GA1.jpg

Mooi toch voor de jongeren dat ze een betere toekomst tegemoet gaan, democratischer en meer kansen in de handel.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 24 juni 2016, 11:44:57 am
in een wereld die zo onstabiel is, vind ik het ongelofelijk dat er voor een brexit is gestemd. grote kans dat het geweld in ierland gaat oplaaien. voorlopig zijn het vooral de engelsen zelf die getroffen zullen worden. zag net op tv een nederlandse bloemen handelaar die veel naar engeland exporteert, voor hem is het vervelend, maar hij vind wel weer een andere afzetmarkt. de engelsen kunnen geen kant op.

mensen zijn bang voor hun eigen hachje zoals de loodgieter die veel last heeft van poolse concurrentie, maar er wordt vergeten dat het de loodgieter ook kansen biedt om elders zijn talenten beter te benutten.

er is veel kritiek op de eu uitbreiding naar het oosten maar vlg mij is het ook een mooie buffer tussen eu en rusland
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 11:48:44 am
Dus alle export en import stopt nu, hoe kom je daarbij, Engeland kan juist niet exporteren naar landen als India en Australie vanwege de EU regels en bang voor Rusland, meeste agressie komt uit Amerika de laatste tijd.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: George van de Rebelleclub op 24 juni 2016, 11:52:28 am
De im- en export zal niet stoppen. Maar denk wel aan alle zelfbeschermende maatregelen die de EU heeft w.b. import uit niet-EU landen. Daar krijgt het VK straks wel mee te maken.
Aan de andere kant, als zij, als niet EU-land minder naar de EU kunnen exporteren, zullen ze ook maatregelen gaan nemen tegen de import uit de EU. Slecht voor iedereen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: catalan op 24 juni 2016, 11:57:04 am
O.m. Zwitserland en Noorwegen importeren heel wat producten, goederen en diensten uit de overige europese landen. 
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 12:04:02 pm
Aan de andere kant, als zij, als niet EU-land minder naar de EU kunnen exporteren, zullen ze ook maatregelen gaan nemen tegen de import uit de EU. Slecht voor iedereen.
Zou dom zijn en export aan EU landen vanuit Engeland is de laatste jaren behoorlijk afgenomen, de hele EU is economisch geen succes, we lopen steeds verder achter.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 12:04:58 pm
O.m. Zwitserland en Noorwegen importeren heel wat producten, goederen en diensten uit de overige europese landen. 

Klopt en exporteren wereldwijd zonder EU restricties.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 24 juni 2016, 12:12:15 pm
natuurlijk stopt de im/export niet, dat begrijp ik ook wel, maar zoals het nu lijkt, wordt het wel duurder. het voorbeeld wat ik noemde van de bloemenhandelaar voorziet dat zn bloemen in de uk dus een hoop duurder gaan worden. daardoor gaan mensen minder kopen en zal hij zijn handel moeten gaan verleggen naar andere regios.

vooralsnog is het afwachten wat de komende tijd gaat brengen aan onderhandelingen. de eu zal het ze niet makkelijk maken.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 12:15:07 pm
de eu zal het ze niet makkelijk maken.
Klopt, is ook het grote probleem van de dictators van de EU, zie nu ook melkoverschot, zo opgelost als er weer geexporteerd kan worden naar Rusland, maar mag niet, ze doen liever zaken met Turkije.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: catalan op 24 juni 2016, 12:16:33 pm
Guy Verhofstadt, die ik overigens helemaal niet in mijn hart draag, sloeg de nagel op de kop.  De Britten, net als anderen, zijn in se niet tegen Europa, wèl tegen "dit" Europa, een samenraapsel van landen van de meest diverse aard, die op geen enkel ogenblik naar hun burgers luistert.  Enkel naar zijn bewindslui met hun onvoorstelbare hofhouding en de allesoverheersende ambtenarij en zijn regelgeving. Nooit kwam de uitdrukking "in een ivoren (of gouden.....) toren zitten" beter tot zijn recht dan bij de EU.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 12:20:03 pm
Nooit kwam de uitdrukking "in een glazen toren zitten" beter tot zijn recht dan bij de EU.
Klopt, ze weten het van zichzelf, ze zeggen dat het gaat veranderen, maar er gebeurd het tegenover gestelde, ben altid een beetje verbaasd van mensen die geloven dat het tij zal keren in Brussel.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: catalan op 24 juni 2016, 12:22:06 pm
Heb het adjectief van de toren aangepast
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: ES_001 op 24 juni 2016, 14:10:43 pm
Was een kwestie van tijd.

Spaanse politici zeggen nu zelfs nog dat de populisten gewonnen hebben ! Zo blind als wat te denken dat een meerderheid van de goed opgeleide engelsen populisten zijn.

Wil "europa" overleven moeten ze veel, heel veel anders gaan aanpakken, en snel, want anders zal het hele project in duigen vallen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Eindhovenaar op 24 juni 2016, 16:43:46 pm
Het is wat hier ook gezegd is een stem tegen het huidige Europa. Men is met van alles bezig in Brussel maar vooral met zichzelf. Er worden geen echte besluiten genomen, alleen maar lapmiddelen. Er zit een voorzitter die meer dronken is dan nuchter. De vieze voorzitter onze Frans Timmermans zit ook het liefst de hele dag voor de spiegel en dan maar tegen zichzelf te zeggen dat hij zo goed is.

De bezem moet door die hele kliek in Brussel, met 10% van de huidige bijdrage kunnen ze dan veel meer doen dan nu. Het zijn een stelletje op geld beluste gekken die ons de wet opleggen en de gewone burger uitkleden. Maar ja wat moet je als Nederlander met Rutte als premier, die lacht alles weg en zegd ach het valt wel mee.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 24 juni 2016, 16:52:50 pm
Ik ben er niet blij mee. Ik ben een EU werker in een zeer Europees bedrijf dat gevestigd is in Engeland. Ik vind het ook heel dom van de Britten dat ze er uit stappen maar dat is een andere discussie die ik inmiddels moe ben. Ik heb maanden van die onzinnige argumenten aan moeten horen. Dat wil niet zeggen dat er niet veel mis is aan de EU maar met eruitstappen helpen ze zichzelf niet...
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nieuwenoord op 24 juni 2016, 17:26:00 pm
Zo mee eens Bob. Ik ben pro-EU, zie ook dat er heel wat moet gebeuren, maar dit is niet de manier.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: catalan op 24 juni 2016, 18:23:28 pm
Probleem, nieuwenoord en Bob, is dat zowat elke jan-met-de-pet die de politiek een (klein) beetje volgt, er al geruime tijd van overtuigd was dat er "iets" moest gebeuren, enkel de eurocraten wilden dit nooit inzien.  Plots is hun euro gevallen en roepen ze in koor "er moeten veranderingen komen en dringend".  Wie gelooft die mensen nog ?
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 18:34:57 pm
Goede reactie: Mijns inziens is de oplossing terug naar de EEG. Economische samenwerking op alle vlakken maar zonder het rare politieke geld verspillende wangedrocht in Brussel.
De Engelsen hebben niet tegen Europese samenwerking gestemt maar tegen de politieke EU en daarmee voor eigen keuze en vrijheid. Dus mogen de komkommers weer krom zijn en de bananen recht
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 24 juni 2016, 18:41:39 pm
Dat begrijp ik Catalán! Ik denk alleen dat de uitreding van Engeland hun niet gaat brengen wat ze verwachten. Ze hebben zich in hun voet geschoten. Ze hebben geen invloed meer, moeten opnieuw onderhandelen over handelsverdragen en het is nu 1 tegen 27.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Marcella op 24 juni 2016, 18:51:47 pm
Rutte doet wel van alles hij had vaak een grote steun aan de engelsen,maar eens zien wat er gebeurd als er een referéndum zou zijn in  nederland......ik ben bang dat we er ook uit zouden stappen.Of dat Slim is is een tweede.

Dat Europa veel te veel geld kost ( wat we niet hebben) is duidelijk.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 19:13:16 pm
Dat begrijp ik Catalán! Ik denk alleen dat de uitreding van Engeland hun niet gaat brengen wat ze verwachten. Ze hebben zich in hun voet geschoten. Ze hebben geen invloed meer, moeten opnieuw onderhandelen over handelsverdragen en het is nu 1 tegen 27.

Engeland is een enorm handelsland, dacht 5 in de wereld, zal iedereen graag mee handelen, ook de landen waar ze nu niet mee mogen handelen, India, Australie, Rusland enz.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 24 juni 2016, 19:29:37 pm
Voorlopig zit ik persoonlijk met allerlei vragen net als andere EU werkers. Hoe zit het met mijn pensioen, moet ik straks een werk visum aanvragen en lig ik er dan als eerste uit als het een jaartje tegen zit, hoe zit het met mijn Europese health card, hoe ver gaat de pond vallen, kan mijn werkgever nog wel vestigingen in Frankrijk, Italië, Nederland etc hebben (in principe is dat erg ingewikkeld), in hoeverre gaat de nu komende recessie effect hebben voor mijn baan en hoe ga ik andere nu vanzelfsprekende zaken regelen?

Het zal voor een groot deel wel los lopen en het gaat toch een paar jaar duren voor ze eruit zijn maar ik had liever alles gewoon bij het oude gehouden, zeker omdat ik gewoon niet in een brexit geloof. De reden die eigenlijk alle Britten die eruit willen stappen me direct gaven was de immigratie terwijl ik juist denk dat Engeland veel profeit heeft van de immigranten uit andere Europese landen. Maar mensen stemmen uit emotie.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nieuwenoord op 24 juni 2016, 20:14:02 pm
Het probleem is ook dat immigranten (met name Oost-Europese en vluchtelingen) de schuld krijgen van alle bezuinigingen die de vergrijzing en de crisis veroorzaakt hebben. Daar maken bepaalde politici handig gebruik van om stemmen te winnen tegen samenwerking in Europa en hulp aan vluchtelingen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 24 juni 2016, 20:29:54 pm
Hallo Bob,

Stel die vragen eens (op ontslag, pond en recessie na) aan de EU,
die zijn daar met genoeg volk om daar vast en zeker snel en volledig op te antwoorden.

En als de EU ook maar ietsje pro-actief geweest is, dan zijn die antwoorden nu al beschikbaar en staan ze mogelijk maandag al op hun website.

 ):D
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: lucky op 24 juni 2016, 20:33:28 pm
Het spel kan al beginnen .....veel beloven en niks geven doet de zotten in vreugde leven ....ja,ja !
Quote (selected)
Amper enkele uurtjes nadat bekendraakte dat de Britten er via een referendum voor hadden gekozen om uit de Europese Unie te stappen, brak het winnende kamp al een eerste belofte. UKIP-leider Nigel Farage verklaarde tijdens het ITV-programma ‘Good Morning Britain’ dat het toch niet mogelijk zou zijn om elke week 350 miljoen pond extra in de nationale gezondheidszorg te pompen. Dat was nochtans een van de belangrijkste propagandaslogans van het ‘Leave’-kamp. “De 350 miljoen pond die we elke week naar Europa sturen, kunnen we beter gebruiken voor onze gezondheidszorg”, stond levensgroot op campagnebussen te lezen.

“We kunnen dat niet garanderen”, aldus Farage. “Ik zou dat zelf ook nooit gezegd hebben. Volgens mij was dat een van de vergissingen van het Leave-kamp.” Een antwoord dat niet in goede aarde valt bij reporter Susanna Reid. “Wacht eens even, nu dat er zeventien miljoen mensen Leave hebben gestemd, ga jij doodleuk verkondigen dat een van de sleutelbeloftes niet na te komen is? Dat ze gestemd hebben op basis van foute informatie?”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160624_02355078 (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160624_02355078)
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 24 juni 2016, 20:54:13 pm
Farage kan van alles beloven maar het is geen presidents verkiezing en iedereen die maar een beetje op de hoogte is weet dat die 350 miljoen nooit ergens anders voor gebruikt kan worden, besparing is dacht ik 1/3 van dit bedrag, rest gaat gewoon naar Europa.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 24 juni 2016, 23:27:12 pm
Albert, het probleem is dat niemand het weet. De aanvoerders van de brexit beweging riepen alleen maar dat ze uit de EU moesten maar op de vraag "wat dan?" hadden ze geen antwoord. Dat moet nu bedacht worden. Onze vakbond heeft van te voren een lijst met vragen aan ze gesteld maar daar nooit antwoord op gekregen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 25 juni 2016, 01:58:20 am
Hallo Bob,

De EU zou zich voor de antwoorden kunnen baseren op Groenland dat in 1985 de EU verlaten heeft (Groenlandse EU-werkers van toen).

Of op de huidige Zwiterse EU-werkers.

De EU moet tot al lang weten dat bij een brexit duizenden EU-werkers deze vragen zouden hebben.

Persoonlijk denk ik dat u als  "Spaanse Nederlander" afhankelijk van de UK- wetgeving en / of de overeenkomsten met de EU wel of niet een UK-werkvergunning zal nodig hebben om in de UK te werken.

Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: George van de Rebelleclub op 25 juni 2016, 08:13:31 am
Ik vind het vreemd dat de voorstanders van de iottreding altijd naar Noorwegen en Zwitserland wijzen, zo van "die zijn ook niet in de EU en met die landen gaat het ook goed". Die landen nooit bij de EU geweest en zijn zodoende ook nooit uitgetreden. Vanaf het begin zijn ze alrijd in onderhandeling geweest met de EU om toch zo goed mogelijk met de EU samen te werken en zodoende het beste voor hun burgers eruit te halen. Dit is niet te vergelijken met de Brexit, waar een heel land ineens keihard NEE zegt tegen de EU. Ik denk dat ze daar nog wel eens spijt van krijgen. Of, als het niet loopt zoals gewenst dan zijn waarschijnlijk de Duitsers en de Fransen weer de schuldigen.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 25 juni 2016, 08:36:32 am
waar een heel land ineens keihard NEE zegt tegen de EU.
Is wat zwart/wit er werd constant gesproken over samen werken maar niet meer de invloed van de EU, ook zullen ze gewoon blijven betalen als Zwitserland en Noorwegen, maar het blijven Engelsen dus zullen meer problemen hebben dan Zwitsers en Noren.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: George van de Rebelleclub op 25 juni 2016, 08:53:55 am
Quote (selected)
er werd constant gesproken over samen werken maar niet meer de invloed van de EU
Onder samenwerking verstaan zij dat ze wel de voordelen gaan hebben van de EU (lees vrije handel, vrij verkeer, e.d.), maar niet de nadelen (lees ondersteuning van de zwakkere landen en verplichte opname van vluchtelingen).
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 25 juni 2016, 12:41:37 pm
Toen de Britse olievoorraden interessant werden voor mijn multinationale baasje, werd ik overgeplaatst naar de UK, dit was in 1979, toevallig ook het jaar dat mevrouw Thatcher premier werd.
Mijn eerste indruk van de UK toen; wel.. de welvaart straalde er niet vanaf, erger nog, de complete Britse staalindustrie stond op invallen, evenals de mijnbouw, met langdurige stakingen als gevolg, bij tijden was er complete chaos.
De verhoudingen met Europa waren toen reeds belabberd, de gemiddelde Brit had niets met de EU, waarschijnlijk te wijten aan de meestal negatieve berichtgeving in de media.

Door de harde hand van Thatcher, een beter deal met de EU, de opbloeiende financiële sector en de olie, trok de economie in versneld tempo aan, er ontstond zoals elders in Europa, welvaart.
Maar de belabberde verhouding met Europa bleef onveranderd, ondanks de mede door de EU verworven economische groei.
Jammer, naar mijn gevoel is de populaire Britse media daar mede schuldig aan.


 

  
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: lucky op 25 juni 2016, 17:54:49 pm
Als je nu zo het nieuws leest , lijken de Britten al veel spijt te hebben over hun beslissing .
Zo is het meestal , spijt komt te laat ....toen ze zagen dat hun Pond niet veel meer waard was .....toen viel hun penny wat ze gekozen hadden .
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 25 juni 2016, 20:11:36 pm
toen ze zagen dat hun Pond niet veel meer waard was .....toen viel hun penny wat ze gekozen hadden .

Leuk gevonden..... Just my 2 cents.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 25 juni 2016, 22:03:35 pm
Die website

EU Referendum Rules triggering a 2nd EU Referendum

https://petition.parliament.uk/petitions/131215

voelt aan als zuiver boerenbedrog.


Met een minimum aan creativiteit kan iedereen, ook u, daar meermaals stemmen voor een nieuw referendum...

Leuk zou zijn moesten ze daar meer stemmen dan er Britten zijn krijgen.

Best zielig zo'n website, een EU-ideetje ?

Doe eens iemand een nieuw referendum-voorstel cadeau, een postcode in Londen is SE1 9GF

Of vanuit het buitenland, dan doet de postcode er niet eens toe...
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 25 juni 2016, 22:12:00 pm
Het is gewoon ongelofelijk stom dat er vooraf niet is bepaald dat het bindend zou zijn bij x% opkomst en x%meerderheid.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 25 juni 2016, 23:08:05 pm
' t Is ook ongelofelijk stom dat nu 6 "topministers" buitenlandse zaken in spoed moeten bijeenkomen (bij een uitgebreid diner) om de brexit te bespreken.

Ze hebben hiervoor al meer dan een jaar de tijd gehad.

Brexit: stichtende EU-landen vragen Londen snelle start uitstapprocedure

http://s.hln.be/2766212

Bron: HLN
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 25 juni 2016, 23:33:35 pm
Het is ook stom dat de anti Brexit groep niet goed heeft gecommuniceerd waar EU wel goed voor is. Vrede Bijv. Ze hebben alleen maar gehamerd over de negatieve punten
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 25 juni 2016, 23:48:36 pm
Het de Britten angst aanjagen heeft (althans tijdelijk) zo zijn prijs:

Brexit maakt 400 mensen 115 miljard euro armer

http://m.hln.be/hln/m/nl/37422/Brexit/article/detail/2768141/2016/06/25/Brexit-maakt-400-mensen-115-miljard-euro-armer.dhtml

Bron: Bloomberg

De EU voert al jaren (Irak,...) mee oorlog, nu in Syrië, "op zoek" naar goedkope grondstoffen voor de grote ondernemingen.

Vrede zou ik dat niet durven noemen, EU's vijanden hebben gewoon tot nu nog niet hard teruggeslagen op EU-grondgebied.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 25 juni 2016, 23:49:07 pm
Ja het is door beide partijen niet goed gespeeld. Het was eigenlijk een kinderachtige gênante vertoning. Een beetje zoals sommige discussies op dit forum. ;)

Maar er is wel gewezen op de veiligheid maar de Brexit partij noemde dat soort zaken "bangmakerij". Ja, op zo'n manier werd er door de heren politici gediscussieerd!

Daarom doet het mij denken aan een roker die het roken verdedigd omdat hij iemand kent die elke dag rookte en negentig geworden is, ondanks dat iedereen eigenlijk wel weet dat roken ongezond is.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 25 juni 2016, 23:50:17 pm
Vrede binnen Europa natuurlijk. Was ook de opzet vanaf begin
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 25 juni 2016, 23:59:08 pm
Zouden de Grieken daar ook zo over denken ?
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 26 juni 2016, 00:07:05 am
Ben niet zo geschiedenis onderbouwd,  maar denk dat zonder EU,  het voor aartsvijand  turkije, stuk makkelijker was geweest op heel Cyprus te annexeren. Bovendien heeft Griekenland toch flink geprofiteerd van EU.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 26 juni 2016, 07:29:43 am
Bovendien heeft Griekenland toch flink geprofiteerd van EU.

Overgrote deel van de Griekse bevolking is er niet beter van geworden, banken wel zoals gewoonlijk.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Albert_63 op 26 juni 2016, 10:04:28 am
The joke van de week ?

Hele wereld, Vaticaanstad op kop, ondertekent Britse petitie voor nieuw referendum

http://s.hln.be/2769117

Bron: HLN
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Spike op 26 juni 2016, 10:22:27 am
Ik ken geen enkele Engelse hier die er tevreden met is , ze kijken allen met een bang voorgevoel in de toekomst .
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 26 juni 2016, 11:33:19 am
Texas,  Kom op zeg, Griekenland heeft toch fantastisch geprofiteerd van de EU. Was er als een van de eerste bij in de jaren 80 en heeft zich behoorlijk ontwikkeld.  Tja en dat er de laatste jaren eisen zijn gesteld is pijnlijk.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 26 juni 2016, 12:43:27 pm
Ik denk dat landen zonder de EU zich ook gewoon ontwikkelen, misschien nog wel beter en natuurlijk zal de geldstroom een hoop mensen hebben geholpen, maar denk meer mensen niet. 90% van geld wat nu naar Griekenland gaat komt bij de banken terecht.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Menno V op 26 juni 2016, 16:27:58 pm
Jammer hoor dat de UK eruit gaat, ik denk dat het toch het bij velen een protest is tegen de weinig democratische instelling in Brussel. Moet zeggen ik heb het ook niet zo op Juncker, Timmerfrans en zijn maatjes die alles bekonkelen zonder inspraak of stemrecht van de burger (EP is tandenloos).
Toch heeft de EU nut (zoals dat ik hier eenvoudig naar toe kon) en kan ze lidstaten op de vingers tikken zoals Hongarije als die wat dictatoriaal worden. En voor de vrede is het tenslotte ook belangrijk. Maar goed, we zullen zien, ik hoop dat de EU nu pas op de plaats doet mbt Turkije en Oekraine en wat democratischer wordt.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Texas op 26 juni 2016, 19:34:37 pm
ik hoop dat de EU nu pas op de plaats doet mbt Turkije en Oekraine en wat democratischer wordt.


Vrees dat het monster al te groot geworden is, maar wie weet, wonderen zijn de wereld niet uit.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 31 maart 2017, 20:54:12 pm
The Battle Over Gibraltar is begonnen.

BRON:
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/31/outrage-spain-given-effective-veto-future-gibraltar-eu-plans/

BRON: http://www.telegraaf.nl/buitenland/27917984/__Spanje_wil_Gibraltar_na_Brexit__.html
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 15 februari 2019, 11:02:35 am
Ben benieuwd waar dit op uit gaat lopen. Veel onduidelijkheid omtrent regel- en wetgeving. Zelf sta ik er niet van te kijken als er op 28 maart om 23.55 een akkoord wordt gesloten.

Ook bij de werkgever van mijn vriendin geen duidelijkheid. Wel een speciale hulplijn maar die is steeds wisselend van informatie..

Wordt vervolgd.....
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 15 februari 2019, 12:51:55 pm
Ik word steeds nerveuzer. Ik wordt steeds banger dat er misschien toch geen deal komt en dat kan voor mij erg vervelende gevolgen hebben.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 15 februari 2019, 14:47:14 pm
Inderdaad Bob. Er is geen zinnig woord van te zeggen wat het eindresultaat gaat worden. Maar onder druk wordt hopelijk alles vloeibaar hopelijk.

Waarschijnlijk heb jij je salaris in Engelse pounds, dus daar kan ook nog het een en ander mee gaan gebeuren. Met betrekking tot het vliegverkeer Engeland naar o.a Spanje weet ik ook niet wat daarvoor geregeld moet gaan worden. Hetzelfde geldt voor haar UK rijbewijs, maar dat hebben we opgevangen door een International Driving Permit 1949. We zijn privé verzekerd, dus daar hebben we geen last van.

Met betrekking tot o.a de tax rules is er ook veel onzekerheid. Onder andere hoe wordt een Engelse LTD welke zijn werkzaamheden in o.a Spanje heeft in de toekomst belast.

Gelukkig is er nog een overgangs- periode.

Hoogste koers wat mijn vriendin had was meen ik 1.42 Euro tegen nu 1.13. Ze verdient in Engeland, maar we leven in een Euro land, dus al met al toch minder euro's voor je pound.  Dus ook daarmee gaan er klappen vallen. We zijn jammer genoeg niet allemaal George Soros. Black Wednesday 1992
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 15 februari 2019, 16:07:16 pm
Met de wisselkoers ben ik niet eens echt bezig. Één van de dingen die mij het meest bezig houden is dat ik straks geen Europese licentie meer heb maar een Brits nationale licentie. Dus als ik ooit weer naar het continent wil gaan kan dat beteken dat ik weer opnieuw examens moet gaan doen. En ik verlies mijn automatisch recht om in Engeland te werken en met de onvermijdelijke recessie die er aan zit te komen ben ik bang dat ik ondanks mijn dienstjaren de eerste ben die er uit gaat. Ik heb namelijk geen adres in Engeland en ben geen resident dus ik kan niet mee met gedoogregel.

Dus naast nog vele andere zorgen die ik met Brexit heb is mijn meest negatieve scenario sta ik op straat zonder Europese licentie.

Ik ga er van uit dat het zover niet komt maar het wordt wel steeds spannender.

Ik vind die Brexit Engelsen overigens erg dom. Er valt niet te discussiëren met ze. Het doet me denken aan de Catalaanse separatisten. Ze leven in hun eigen werkelijkheid.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nieuwenoord op 16 februari 2019, 18:03:24 pm
Echt zo onzeker allemaal. Mijn dochter woont nu 2 jaar samen met haar Britse vriend, in de UK. Ze werkt er niet (gezondheidsproblemen) maar mag ze blijven? Hoe gaat het met haar ziektekostenverzekering? Moeten we haar weer in Nederland inschrijven? Of Spanje?

Ze komt maandag met haar vriend een aantal dagen naar ons huis in Nederland om in elk geval een paspoort aan te vragen, want op haar ID-kaart reizen zal ook niet meer lukken.

Ik krijg er grijze haren van.

Bob, voor jou is het helemaal een toestand .... sterkte!
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 18 februari 2019, 15:25:22 pm
Bob: heb je hier iets aan? zie de link hieronder.

 "Our licences are internationally recognised – including by the European Aviation Safety Agency – both now and after 29 March 2019," adds the CAA, referencing the date on which the UK is scheduled to exit the EU.

https://www.flightglobal.com/news/articles/uk-pilot-licences-to-remain-valid-on-uk-aircraft-pos-451823/
https://inews.co.uk/news/easyjet-pilots-austrian-licences-change-no-deal-brexit-fears/
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 18 februari 2019, 19:58:17 pm
Ja ik ben bekend met deze informatie. Nu vallen de Britse licenties onder de Europese en daarmee kan een piloot dus in alle Europese landen werken. In het geval van een no deal Brexit worden de Britse licenties nationaal en daarmee kan een piloot alleen maar op een Brits geregistreerd vliegtuig vliegen. En een piloot met een Europese licentie kan niet op een Brits geregistreerd vliegtuig vliegen maar wel op vliegtuigen die Europees geregistreerd zijn.

Het artikel dat het over easyjet heeft legt uit dat voor hun vliegtuigen die geregistreerd zijn in Europa ze de licenties van de piloten die gevestigd zijn op het continent in Oosterijk registreren. Degenen die vanuit Engeland werken hebben dus straks nationale licenties. Easyjet kan dan geen piloten meer uitwisselen. Als ze bijvoorbeeld tijdelijk meer mensen nodig hebben in Frankrijk kunnen ze niet meer mensen uit Engeland sturen.

En als Britse maatschappij kunnen ze niet meer tussen bijvoorbeeld Frankrijk en italie vliegen of binnenlandse vluchten in Europa uitvoeren. Daarom hebben ze zichzelf opgesplitst in een Britse en een Europese maatschappij.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nicolette op 18 februari 2019, 20:18:01 pm
Ik denk dat er zoveel consequenties zijn bij een harde Brexit waar we geen weet van hebben. Lastig hoor bob jouw situatie
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 18 februari 2019, 21:09:23 pm
Bob: na het lezen van jouw reactie kan ik me voorstellen dat jij nerveus wordt.

Omdat ik geïnteresseerd blijf in de Britse politiek volg ik bijna dagelijks het schouwspel in de Britse politieke arena, voor de dagelijkse analyses heb ik tevens een internet-abonnement op de Guardian.

Als ik uit al dit gedoe een conclusie mag trekken, komt er zeker GEEN harde Brexit, maar May zal dat nooit toegeven, zij is steeds aan het rekken, met onwaarheden met moeilijkdoenerij .
Zij wacht tot de allerlaatste dag in maart, om een stemming te forceren, niemand wil een NO DEAL, dat zou een politieke moord betekenen.
Dus wordt er meer dan waarschijnlijk toch voor haar deal gestemd, dat zij in Brussel maanden geleden bekokstoofd heeft.

Een andere mogelijkheid is dat zij kiest voor GEEN BREXIT, dat alles blijft zoals het was, en daarna verkiezingen uitschrijft.
 
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 19 februari 2019, 08:13:38 am
Ik heb overwogen om me te laten overplaatsen naar een lokatie in de EU. Maar dan had ik ergens gezeten waar ik eigenlijk niet wil zitten en nadat mijn werkgever een aantal jaar geleden Madrid sloot ben ik me ook heel bewust dat je op dergelijke lokaties ook nooit zeker bent.
Ik wilde geen paniek beslissingen nemen en ging (ga) er van uit dat er wel iets geregeld gaat worden. Vandaar dat ik de storm in Engeland uitzit als niet resident.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 19 februari 2019, 09:29:51 am
Bob: ik kan me indenken dat jij voor een dilemma staat, jij wil wel in de UK werken maar geen verplichting om er te moeten wonen.
Volgens mij zijn er toch dingen gaande, ook in de UK, voor mensen zoals jij, hieronder al een voorbeeld.

Jouw grootste probleem is het verlies van het EU recht om in vrijheid te wonen en werken in het EU land van je keuze.
 
https://www.theweek.co.uk/brexit/73161/will-eu-nationals-be-able-to-stay-in-britain-after-brexit
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 24 februari 2019, 16:42:55 pm
Bob: hieronder vind je een document over EU grensarbeid, het lijvige document gaat over de vrijheid om te werken binnen de EU landen en het behoud van je verworven rechten.

Mogelijk dat jij met dit document terhand, dat in alle EU talen beschikbaar is, eens langs moet gaan bij iemand die jouw kan bijstaan en/of adviseren, zodat jij meer "peace of mind" krijgt.
succes.
http://www.europarl.europa.eu/workingpapers/soci/w16/summary_nl.htm
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Carlo op 24 februari 2019, 17:05:46 pm
olieman, dank voor deze info

Punt 3.1 is zeker ook bruikbaar voor mij met betrekking tot mijn vraagstelling betreffende seguridad social

Als je het niet erg vind plaats ik de link ook in die draad om zodoende de info in die draad zo compleet mogelijk te maken.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Carlo op 24 februari 2019, 17:06:32 pm
verwijderd door mijzelf
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: Bob op 25 februari 2019, 10:47:19 am
Bob: hieronder vind je een document over EU grensarbeid, het lijvige document gaat over de vrijheid om te werken binnen de EU landen en het behoud van je verworven rechten.

Mogelijk dat jij met dit document terhand, dat in alle EU talen beschikbaar is, eens langs moet gaan bij iemand die jouw kan bijstaan en/of adviseren, zodat jij meer "peace of mind" krijgt.
succes.
http://www.europarl.europa.eu/workingpapers/soci/w16/summary_nl.htm


Dank je Olieman!
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: U2brutus op 25 februari 2019, 16:36:58 pm
Een paar maanden geleden opperden diverse EU leiders al dat, indien noodzakelijk, de Britten 1 jaar uitstel maximaal zouden kunnen krijgen. Echter wel met de ijzeren eis dat het pakket blijft zoals het er nu ligt.


Het lijkt er nu op dat premier daar (deels) gebruik van wil maken en het al over 2 maanden uitstel heeft. Waarschijnlijk met de achterliggende gedachte dat de ijzeren eis misschien toch wel een klein beetje aan te passen valt, onder het credo dat alles dat onder grote druk staat tenslotte vloeibaar wordt!?
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: U2brutus op 11 maart 2019, 15:48:14 pm
We gaan het morgenavond meemaken ........

Hier nog wat opinies:
trouw.nl/democratie/-de-gezichtsbepalende-politici-in-de-brexit-vleugel-doen-ongelooflijk-neerbuigend-over-de-grenskwestie-~a9da90bf/

trouw.nl/home/-de-britten-snappen-na-40-jaar-gewoon-nog-steeds-niet-hoe-de-eu-werkt-~a929c192/
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: U2brutus op 11 maart 2019, 19:10:06 pm
Bij elkaar gesprokkelde informatie laat het volgende scenario zien:
May zet de stemming morgen door
Bij een NO komt er een nieuwe stemming, namelijk hard exit of niet
Indien ook hier een NO, dan volgt er een voorstel tot uitstel van artikel 50

De EU geeft echter aan dat een voorstel voor een paar maanden waarschijnlijk afgewezen wordt, zeker als er geen heldere wijzigingen worden voorgesteld. De EU heeft een voorkeur voor 1 tot 2 jaar uitstel. In deze periode moet dan alles uitonderhandeld worden en per EU land moet er dan een handelsverdrag zijn. Dat zou dan tevens de backstop overbodig maken.

Dat laatste kan wel eens tegenvallen, want Ierland wil de harde grens niet terug, zoals wel blijkt uit het artikel uut mijn vorige post.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 12 maart 2019, 14:09:47 pm
Ondanks de bijsluiter of het geitenpaadje wat Theresa May gisteravond heeft geregeld, is de reactie van Geoffrey Cox duidelijk voor de stemming vanavond.

Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: MalagaHenk op 15 maart 2019, 15:13:47 pm
Ik heb de afgelopen dagen de stemmingen van de vele amendementen gevolgd, maar het is inderdaad een house full with fools. Een crisis die in de Engelse Politiek niet eerder heeft plaatsgevonden. Een complex schaakspel tussen de partijen.

Ben benieuwd wat het eindspel gaat worden. Een No-deal is nog steeds aan de orde. Er hoeft slechts 1 van de 27 EU leden tegen te stemmen... En wat wil de UK veranderen aan de overeenkomst...?
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 15 maart 2019, 17:47:21 pm
Het feit dat Donald Tusk zich de laatste dagen vaker laat zien in Londen, is niet zonder reden.
Tusk heeft natuurlijk ook nog wat goed te maken na zijn recente keiharde uitspraak: "er is een speciale plek in de Hel voor Brexit aanhangers.
Dat werd hem in het V.K niet in dank afgenomen.

Ook Tusk weet dat hij zijn uiterste best moet doen om te voorkomen dat de vijfde grootste economie van de wereld, iets wat je niet zou zeggen na het kinderlijk schouwspel van gisteren in de Britse Parlement, ons binnenkort wenst te verlaten.

Mijn gevoel zegt mij dat na gisteren, na al die chaotische taferelen, er mogelijks iets goeds naar boven komt drijven.
Binnen Europa is na Duitsland het V.K onze grootste handelspartner, voor Nederland staat er economisch veel op het spel.
Als de EU een verlenging van enkelen maanden aan het V.K toestaat, komt het allemaal goed, het gaat tenslotte om de centjes en eenmaal men dit zich realiseert komt het op zijn pootjes terecht


Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: U2brutus op 16 maart 2019, 14:37:38 pm
Tekst verwijderd, was dubbel gepost!
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: U2brutus op 16 maart 2019, 14:39:19 pm
Het lijkt er steeds meer op dat dit het uiteindelijke scenario is waar May op heeft aangestuurd. Alleen zal de EU geen uitstel willen geven van slechts een paar maanden, vanwege de simpele reden dat dit te weinig tijd is om te doen wat noodzakelijk is: een handelsverdrag per EU land en het VK!

Deze weg kent echter ook nog wel wat hobbels. Allereerst de stemming in de EU over het uitstel. Zonder uitzicht op een goed plan gaat dit niet lukken. Slechts 1 tegenstem is voldoende en dan volgt de harde Brexit. Dat zal dus flink wat gelobby vereisen. En Last but not Least blijft er de kwestie van de Ierse grens. Daar zal een ingenieus voorstel voor moeten komen waar zowel de Ieren als het VK mee kunnen leven.
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: U2brutus op 21 maart 2019, 16:35:12 pm
Wat een koningsdrama is dit aan het worden! En elk moment dat je denkt dat er een beslissing volgt, wordt er weer een act aan vastgeplakt.

May lijkt toch stug vast te willen blijven houden aan haar laatste "deal", die dus weinig anders was dan de deal daarvoor. Ze wil dan ook maar een kort uitstel ondanks de kans dat de EU dit weg zal stemmen en ondanks het verbod van de lagerhuis-voorzitter John Bercow om dit plan voor een derde keer te presenteren. Ik vond het persoonlijk zeer verwonderlijk maar tevens briljant dat hij daarvoor een oude wet uit 1704 wist af stoffen. May vindt echter dat het VK vóór 23 Mei uit de EU moet stappen om een paradoxale situatie en de noodzakelijk stemming dan te kunnen vermijden.

nos.nl/artikel/2277030-eu-leiders-spreken-met-en-zonder-may-over-uitstel-van-brexit.html

Shakespeare draait zich nog maar eens om in zijn graf, want oh oh oh, wat had hij dit stuk graag op zijn naam gehad!
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: catalan op 21 maart 2019, 17:56:41 pm
Iemand heeft zijn kat Brexit genoemd.  Om een eenvoudige reden.  Als de kat 's morgens wakker wordt miauwt hij aan de vensterdeur om buiten te mogen.  Als de vensterdeur open is wil hij niet naar buiten.  En als zijn baasje hem dan manu militari buitenzet, wordt hij kwaad.....
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: U2brutus op 21 maart 2019, 19:47:35 pm
 :)) :)) :)) :)) :)) C:-)
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nieuwenoord op 22 maart 2019, 09:07:44 am
Die iemand is blijkbaar een Franse minister, leuke dame!
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: M@rtIn op 22 maart 2019, 15:45:11 pm
Marine le Pen
Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: nieuwenoord op 22 maart 2019, 17:33:45 pm
Ha, nee, niet mevrouw Le Pen, die maken ze in Frankrijk geen minister van Europese zaken.

https://www.thelocal.fr/20190318/frances-europe-minister-names-her-cat-brexit-because-he-is-reluctant-to-leave (https://www.thelocal.fr/20190318/frances-europe-minister-names-her-cat-brexit-because-he-is-reluctant-to-leave)Maar blijkbaar was het een grapje:


https://www.thelocal.fr/20190320/french-europe-minister-admits-brexit-the-cat-was-a-joke

Titel: Re: Brexit or Remain.
Bericht door: olieman op 05 april 2019, 10:08:32 am
Brexit is dood:
Na het verzoek van Mevrouw May om te gaan onderhandelen met Labour partij leider Corbijn, is Brexit wat mij betreft dood verklaard.

Als kort daarna Donald Tusk voorzichtig een voorstel doet om de onderhandelingen met de Uk meer tijd en ruimte te geven, komt het allemaal goed.
Iedereen begint, zij het heel langzaam, zijn keutel in te trekken.
Nu dat men in Brussel ziet dat ook bij mevrouw May het muntje is gevallen, staan zij plots open voor verder en serieus onderhandelen.   

Mijn conclusie: als het om centjes gaat is niets zo slim als mensen.