SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Bankkosten bij alle banken?  (gelezen 8872 keer)

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.870
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Bankkosten bij alle banken?
« Reactie #45 Gepost op: 19 december 2018, 08:29:00 am »
In Spanje,als resident of spanjaard zijnde,pin je altijd gratis bij je eigen bank.Verder zit jouw bank aangesloten bij een netwerk van geldautomaten en als je bij een andere bank pint maar wél van "jouw" netwerk,dan is het ook gratis.Netwerken zijn bv :4B(Santander),Servired(Caixabank) of Red3000,er zijn er nóg meer.De eventuele kosten die er berekend worden als je niet bij jouw netwerk pint,zijn nu europees geregeld.Het is aan de bank bij wiens machine je pint om de eventuele kosten aan jou óf aan jouw bank door te berekenen.In mijn geval,ING,(TELEBANCO)als ik niet pin bij een eigen ING automaat(daar zijn er heel weinig van),verschijnt er een mededeling op het scherm,zoiets als dit:"deze operatie kost 1,85€ en de uitbater van deze machine zal deze kosten aan Uw bank in rekening brengen".Het is gewoon een dienstmededeling,want ING rekent het niet aan hun klanten door dus jij pint gewoon gratis.
Maar opletten,want er zijn ook geldautomaten die bij geenéén netwerk horen,maar die wél álle binnen- en buitenlandse passen accepteren.Dat zijn privaat opererende machines die hoge kosten berekenen.Ze staan vooral op vliegvelden,treinstaions en in grote steden.Vaak staat er groot "ATM" op.
Die moet je dus niet hebben.Offline wadoman

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 16
Re: Bankkosten bij alle banken?
« Reactie #46 Gepost op: 19 december 2018, 18:44:16 pm »
Ik pin gratis bij Cajamar bank  en bij de Carrefour het losstaand apparaat staat bij de info balie (in San Juan)

Offline jochem8

Re: Bankkosten bij alle banken?
« Reactie #47 Gepost op: 17 september 2019, 10:09:22 am »
Voor mij juist precies andersom. Ik betaal het liefste alles cash. Nou wil ik niet zeggen dat ik een aluhoedje ben maar ik denk dat ik me bewuster dan de gemiddelde mens ben over mijn privacy. Met de komst van big data kunnen er (verkeerde) analyses gemaakt worden en ik vind het een enge gedachte dat banken, overheidsinstellingen etc. inzage kunnen hebben in mijn uitgavepatroon en vooral waar ik mijn geld aan uitgeef. Stel dat ik veel zou vliegen. Vliegen zorgt voor een hoger risico op trombose omdat je vaak lang moet stil zitten en gedehydrateerd raakt waardoor bloedstolsels veroorzaakt worden (bewezen). Dan zou het mij niet verbazen dat mijn zorgpremie omhoog gaat omdat ik meer risico loop op gezondheidsklachten en vaker een beroep moet doen op het zorgstelsel.


Bij een reisbureau bijvoorbeeld ja. Maar het was maar een voorbeeld. Je kunt dit ook vervangen door pinnen bij de McDonalds (ongezond eten, dus verhoging zorgpremie), pinnen om bij de supermarkt een wijn te kopen (mogelijke alcoholverslaving, dus verhoging zorgpremie). Elk jaar gebeurt het wel dat banken storingen hebben door Ddos aanvallen. In het slechtste geval kun je dan niet internetbankieren. In het slechtste geval kun je dan ook niet meer pinnen bij de winkels. Ook zijn er elk jaar wel pinstoringen waardoor je met je kar boodschappen staat bij de supermarkt en niet kunt afrekenen. En je moet er niet aan denken dat kwaadwillenden betalingsverkeer voor meerdere dagen plat kunnen leggen. Dan ontstaat er chaos in dit land. Op heel veel plekken kun je al niet eens meer met contant geld betalen, bijvoorbeeld bij parkeerautomaten, in het openbaar vervoer, etc.. Een zorgwekkende ontwikkeling, vind ik.

Hier op terugkomend; zojuist een artikel in het AD: https://www.ad.nl/wonen/hoe-de-scherpe-rentedalingen-ervoor-zorgen-dat-je-minder-hypotheekgeld-kunt-lenen~a9c9d3dd/

En dan dit stukje: "Bovendien zou je dankzij nieuwe wetgeving als PSD2 (het delen van je betaalgegevens met andere partijen dan banken) op persoonlijk niveau kunnen analyseren hoe het uitgavepatroon van de consument eruitziet."

Ik vind dat wel eng.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent